sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Kardemumman ja appelsiinin makuinen joulubrownie




Jos pukki tuo huomenna paljon suklaata, ne voi upottaa vaikkapa tähän jouluiseen brownieen (josta ei valitettavasti ole kuvaa). Meillä tätä syödään huomenna - joulunahan on oltava paljon suklaata, tällä kertaa brownien muodossa vaihtelun vuoksi. Käytin tähän samaa perusohjetta kuin mangobrowniessa, mutta laitoin suklaaksi appelsiinisuklaata (Fazerinaa), vaniljasokerin sijasta kardemummaa ja marmorointiseokseen käytin maustamatonta tuorejuustoa, jonka maustoin piparkakkumausteella.  Tätä emme ole vielä maistaneet, joten en voi vielä kuvailla makua. Tämä perusohje on kuitenkin paras kokeilemani ja tässä on mukana ihania makuja - en siis usko, että tämä voi olla pahaa!

Tämän postauksen myötä toivotan teille kaikille lukijoille ihanaa joulua! Rentoutukaa, syökää, juokaa, olkaa onnellisia ja

älkää laihduttako.




Jouluinen brownie

Browniepohja:
4,5 dl sokeria
250 g voita
4 munaa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl kardemummaa
3 dl jauhoja (käytin pelkkiä perunajauhoja, myös vehnäjauhot käy)
200 g appelsiinin makuista suklaata (esim. Fazerina)

Marmorointi:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
3 rkl sokeria
1 rkl jauhoja
1,5 tl piparkakkumaustetta

Sulata voi ja lisää sekaan loput brownie-aineet (ei siis vatkata mitään). Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 20 cm x 30 cm). Tee marmoirointitaikina sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada massa brownietaikinan päälle ja vetele veitsellä pintaan marmorikuvio.

Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Taikina saa vielä jäädä keskeltä hytkyväksi. Anna mielellään jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

  1. Voisko tuota enää paremmin sanoa!
    Hyvää Joulua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota ohjetta lukiessa ihan vesi tulee kielelle! Meille ei tullut paljon karkkia, mutta nythän ne varmaan on monessa paollaa alennuksessa..

      Poista
    2. Siis monessa paikkaa, löimpäs vierekkäisiä kirjaimia..

      Poista

Kiitos kommentistasi!