Enää kolme yötä jouluun! Sitä odotellessa voi leipoa vaikkapa tätä kaunista ja erittäin herkullista tomaatti-mozzarellapiirakkaa. Juusto sulaa tässä ihanasti ja saa mehevyyttä tomaateista ja makua suolaisesta pestosta ja basilikasta - klassinen yhdistelmä, joka toimii aina.
Tomaatti-mozzarellapiirakka (noin kuusi palaa)
Pohja:
125 g eli puoli purkkia rahkaa
0,5 dl margariinia
0,5 rypsiöljyä
2,5 dl jauhoja (gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja - jos teet vehnäjauhoista, voit jättää psylliumin pois)
2 tl psylliumia (löytyy kaupasta gluteenittomien jauhojen läheisyydeltä)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
Sekoita rahka, molemmat rasvat ja psyllium, jätä turpoamaan kymmeneksi minuutiksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti käsin tasaiseksi taikinaksi ja painele voidellun vuoan (halkaisija noin 27 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Täyte:
n. 1 dl parmesaania
6-8 luumutomaattia
250 g mozzarellaa
puoli ruukkua basilikaa
3 rkl pestoa
pippuria
Pilko tomaatit ja mozzarella. Raasta esipaistetun pohjan päälle parmesaania. Asettele tomaatti- ja mozzarellaviipaleet vuokaan lomittain. Laita piirakan päälle basilikanlehtiä, pestoa ja pippuria. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ihan päällikkö piirakka!! T.elli
VastaaPoistaSiis todella!
Poista