sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kanelinen pähkinäsuklaajuustokakku




Eilen oli taas yhdet pikkujoulut ja niihin tein tätä juustokakkua. Kerrosjuustokakut ovat siitä kivoja, että silloin saa useamman herkullisen täytteen samaan kakkuun. Tässä on alimmaisena pähkinäsuklaatäyte ja päällimmäisenä  kaneli-hasselpähkinätäyte. Yhdistelmä oli herkullinen ja täyteläinen. Pähkinärouhe toi tähän mukavan koostumuksen.

Alkuperäinen ohje on Kinuskikissalta, johon tein vain muutamia hyvin pieniä muutoksia. Jos joulun jälkiruoka tai kahvipöydän kakku on vielä hakusessa, tässä on potentiaalinen vaihtoehto - ihania joulun makuja hieman kevyemmässä juustokakun muodossa. Kakun voi tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin valmiiksi.

Tässä oma versioni kakusta.


Kanelinen pähkinäsuklaakakku


Pohja:
200 g haluamiasi keksejä (käytin vaaleita gluteenittomia keksejä)
2 rkl hasselpähkinärouhetta
100 g voita tai margariinia
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Valkuais-kermavaahto:
2 valkuaista
5 dl kuohukermaa

Pähkinäsuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
 200 g eli puoli purkkia pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella)
2 rkl vettä

Kaneli-hasselpähkinätäyte
3 liivatelehteä
½ valkuais-kermavaahdosta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (120 g) kinuskivanukasta (esim. Kidius)
1 rkl sokeria
 2 tl kanelia
½ dl hasselpähkinärouhetta
2 rkl vettä

Koristelu: hasselpähkinärouhetta ja/tai rouhittua tummaa suklaata

Murskaa pohjan keksit ja sekoita niihin hasselpähkinärouhe, voisula ja mausteet. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24-27 cm) pohjalle ja laita se jääkaappiin.

Vaahdota valkuaiset ja kerma erillisissä kulhoissa kovaksi vaahdoksi. Sekoita ne sitten yhteen ja jaa kahteen eri kulhoon.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen eri kulhoihin (siis kolme lehteä per astia). Sekoita toiseen valkuais-kermavaahtokulhoon sähkövatkaimella maustamaton tuorejuusto ja pähkinäsuklaalevite. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet kolme liivatelehteä. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita kakku pakastimeen siksi aikaa kun teet kaneli-hasselpähkinätäytteen.

Sekoita jäljellä olevaan valkuais-kermavahtoon 100 g maustamatonta tuorejuustoa, vanukaspurkki, sokeri, kaneli ja hasselpähkinät sähkövatkainta käyttäen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen pehmenneet liivatelehdet. Sekoita liivateseos täytteen joukkoon. Ota hieman hyytynyt kakku pakastimesta ja kaada kaneli-hasselpähkinätäyte pähkinäsuklaatäytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi tai yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

3 kommenttia:

  1. Tätä kakkua sai naapurit ja omakin väki (monen muun herkun lisäksi)jo perinteeksi tulleissa naapuripikkujouluissamme. Makuraati antaa arvosanan 10+. Oli nimittäin ihan uskomattoman hyvää ja kiva koostumus noiden "sattumien" ansiosta. Saapi tehdä toistekin!

    VastaaPoista
  2. Nutellaa?!! Onko naapurustossa vapaita asumuksia?

    VastaaPoista
  3. Huoneessani on melko tilava vaatekaappi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!