tiistai 1. tammikuuta 2013

Amerikkalaiset pannukakut


Mikäs sen paremmin sopisi vuoden ensimmäisen päivän aamiaiseksi, tai ehkä realistisemmin sanottuna kello kolmen ateriaksi, kuin kunnon pannukakut. Ja kunnon pannukakkuhan on ehdottomasti amerikkalaityylinen - paksu, kuohkea ja ei liian makea.


Tämä resepti on Leila Lindolmin Vielä yksi pala! -kirjasta. Näistä tuli herkullisia ja paistaminen onnistui mainioisti - pannarit pysyivät oikein hyvin kasassa ja ruskistuivat kauniisti. Amerikkalaisten pannukakkujen kaveriksi sopivat esimerkiksi marjat, vaahterasiirappi ja jäätelö, jopa suolaiset täytteet - kuvan pannukakkuja maustaa mansikat ja hunaja.





Amerikkalaiset pannukakut  à la Leila Lindholm (n. 10 kpl)

3,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
yksi hyvin pestyn sitruunan kuori (mielellään luomusitruuna)
2 rkl voita
2,5 dl täysmaitoa
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet ja pieneksi raastettu sitruunan kuori. Sulata voi ja sekoita siihen maito ja kananmuna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin huolellisesti sekoittaen. Paista voissa kauniin ruskeiksi. Laita valmiit pannukakut folion alle tai 100-asteiseen uuniin sillä aikaa kun paistat loppuja. Tarjoile heti haluamiesi lisukkeiden kanssa.


5 kommenttia:

  1. Pitäs tulla pitkästä aikaa teille aamiaiselle ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana resepti :) ! Pakko kokeilla, Leilan reseptit on niin ihania c:

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!