keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Huikean hyvä parmesaanikakku


Kun näin Kinuskikissan parmesaanikakun, tiesin heti, että se tulisi päätymään äitienpäiväbrunssilemme, äitini kun ei oikein innostu mistään makeasta (mutta sehän ei toki estänyt minua tekemästä brunssille myös suklaakakkua). Ja onpa muuten jännä, ettei ole ennen tullut mieleen tehdä suolaista kuivakakkua (jota ei tosin millään voi sanoa kuivaksi). Sehän on loistava hyvä idea.



Tein Kinuskikissan versioon pieniä muutoksia: vaihdoin timjamin rosmariiniin (yllätys), lisäsin taikinaan aurinkokuivattuja tomaatteja (enkä enää lisännyt erikseen suolaa) ja käytin vuoan jauhotukseen seesaminsiemeniä. Aurinkokuivatut tomaatit toivat kakkuun maukkaita ja meheviä sattumia ja seesaminsiemenkuorrutus taas ihanan rapean rakenteen ja paahteisen maun.

                 

Ja tästähän tuli brunssipöydän kuningas ja kuningatar. Mehevää ja niiin hyvän makuista. Seuraavat pari päivää vietin hyvässä leivässä, sillä tätä oli aina pakko ottaa vielä yksi pala, kunnes viimeinenkin muru oli kadonnut. Mitä olisikaan menetetty jos tämä ei olisi päätynyt kokeiluun.




Superhyvä parmesaanikakku


200 g parmesaaniraastetta
5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl silputtua aurinkokuivattua tomaattia
rosmariinia: muutama ruokalusikallinen tuoretta tai pari teelusikallista kuivattua (tai molempia)
2 munaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl oliiviöljyä

vuokaan: voita ja seesaminsiemeniä (jos haluat hifistellä, voit paahtaa siemenet ennen jauhotusta)

Sekoita kaikki taikinan aineet huolellisesti sekaisin. Mitään ei siis vatkata. Voitele rengasvuoka ja "jauhota" seesaminsiemenillä. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Koristele esimerkiksi rosmariinin oksilla ja kirsikkatomaateilla.






9 kommenttia:

  1. Ehdottomasti pitää kokeilla! Varmaan korppujauho käy myös jauhotukseen? En uskalla pahemmin siemeniä kokeilla, kun osa ärsyttää kurkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, alkuperäisessäkin ohjeessa taidettiin käyttää korppujauhoja :) Tämä oli kyllä hyvää, teen varmasti uudestaan!

      Poista
  2. Tämä oli aivan upean äitienpäiväbrunssin huipennus, ihanaa kun lapsi tietää mistä äiti tykkää! Mutta tämä maistui kyllä kaikille, ja ei mennyt parissa päivässä yhtään huonommaksi, vaan toimi myös lounassalaatin seurana töissä leipänä.

    Toivottavasti tätä sais joskus toisenkin kerran, kuten eräs sukulaismies sanoo vaimolleen, joka innokkaana aina kokeilee jotain uutta.

    Tämä voisi olla mukava vaihtelua myös keväisiin voileipäkakkupöytiin!

    Äiti

    VastaaPoista
  3. Oioi.. On se parmesaani vaan niin hyvää.. Voin vaan kuvitella miltä tämä maistuis, varmasti huippua kun on parmesaania mehevässä taikinassa ja vielä rapsakka seesampinta.

    VastaaPoista
  4. Ui vitsi näyttää kyllä todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Mukavaa jos herkullisuus välittyy kuvankin kautta, tämä oli kyllä aivan ihanaa :) Täytynee pian tehdä tätä uudestaan...

    VastaaPoista
  6. Muuten maukas, mutta kakustani tuli kovahko. Seuraavan kerran vähennän jauhoja.- Ja en ole ainoa, joka hieman pettyi vankkaan kakkuun.- Syötyä tuli silti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikävä kuulla! Kahdesta omasta kokeilustani on tullut aivan pehmeää, joten varmaan jauhoissa on sitten eroja. Toki tästä huomaa että on paljon juustoa, on sellaista helposti "lohkeavaa" varsinkin seuraavana päivänä oltuaan jääkaapissa yön yli. Hyvä että kuitenkin tuli syötyä, ja kiva kun jaoit kokemuksesi täällä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!