keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Minttuiset suklaakeksit


Viime viikon menestyksekkään Keksitorstain satoa ovat myös nämä herkulliset minttusuklaakeksit. Rakennetta kuvalinkin jo tuolla linkin takaa löytyvässä ensimmäisessä keksipostauksessa: rapeaa päältä, pehmeää sisältä. Näihin käytimme minttusuklaata ja lisäsimme taikinaan kaakaojauhetta. Suklaan ja mintun yhdistelmä on kyllä pettämätön. Ja koska keksejä tehdessä on henkeen ja vereen vältettävä kaikkea hienostunutta, käytimme näihin vanhaa kunnon Pätkistä.

              

(Toiset näköjään tekevät kekseillä saman tempun minkä toiset lemmikeillään ja lapsillaan - esittelevät intoa ja ylpeyttä puhkuen samasta kuvakulmasta ja samalla etäisyydellä otettuja kuvia malttamatta lopettaa.)


Minttusuklaakeksit (pellillinen keksejä)

2,5 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl rypsiöljyä
0,25 dl vettä
1 tl siirappia2 rkl kaakaojauhetta
n. 100 g minttusuklaata (esim. Pätkistä) tai jos haluat vegaanisia keksejä, maidotonta tummaa suklaata

Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vesi ja hunaja. Yhdistä kuivat aineet ja nesteet (jos taikina on aivan liian kuivaa, voit lisätä hieman vettä) ja sekoita mukaan paloiteltu suklaa. Muotoile taikinasta palloja ja paista niitä leivinpaperin päällä uunipellillä 200 asteessa noin 10 minuuttia.


2 kommenttia:

  1. Legendaarinen keksitorstai... Nämä olivat melkeenpä mun lemppareita sitten loppuviimeksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pätkis on aina Pätkis! Ja näitä ei paistettu grillivastuksella (viittaan Snickers- ja Daim-versioiden kauneuspilkkuihin). :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!