perjantai 18. tammikuuta 2013

Snickers-keksit



Näköjään piti sitten juuri noita hieman ruskettuneita keksejä valita kuvaan... Älkää antako sen hämätä - se ei ole keksien vika, vaan minun. Keskittykää tuohon takimmaiseen valioyksilöön (jep, takimmaiseen - lyömätöntä tilannetajua kyllä osoittaa tämä kuva). Nämä olivat todella hyviä. Maapähkinän ja suklaan liitto on kaikessa tyylittömyydessään mahtava (ei sillä, että yleensäkään tavoittelisin leipomuksillani tyylikkyyttä), ja sopii loistavasti amerikkalaistyylisiin kekseihin. Perusohje on sama kuin täällä. Kuvassa vasemmalla olevat keksit pääsevät myöhemmin esittelyyn.


Snickers-keksit (pellillinen keksejä)

2,5 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl rypsiöljyä
0,25 dl vettä
1 tl hunajaa
1 iso Snickers-patukka paloiteltuna
3 rkl suolattuja maapähkinöitä

Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vesi ja hunaja. Yhdistä kuivat aineet ja nesteet (jos taikina tuntuu kovin kuivalta, voit lisätä hieman vettä) ja sekoita mukaan paloiteltu suklaa ja pähkinät. Muotoile taikinasta palloja ja paista niitä leivinpaperin päällä uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia (kuvan keksejä on ilmeisesti paistettu hieman kauemmin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!