maanantai 6. toukokuuta 2013

Suklaa-maapähkinävoipallotViime postauksessani lupailinkin jotain maapähkinävoin ja suklaan ystäville, ja tässä se nyt kaikessa yksinkertaisuudessaan tulee: suklaa-maapähkinävoipallot. Vappuna halusin ensimmäistä kertaa itse kokeilla jotain herkkua maapähkinävoista ja suklaasta, ja mieleen tuli ajatus näistä superhelpoista ja superherkullisista pikku palleroista.

          

Nämä ovat oikeastaan cookie popseja ilman tikkua (ja holtittomasti kasvavaa tikkupinoa lautasella). Suurin osa on varmaan popseista joskus kuullut, mutta tiedoksi pimennossa eläneille: cookie- tai cake popsit tehdään sekoittamalla keksi- tai kakkumurskaa ja jotain "sidosainetta", yleensä tuorejuustoa. Lopuksi pallot pyöritellään sulassa suklaassa.Näissä palloissa käytin - yllätys yllätys - suklaakeksejä ja maapähkinävoita. Saat näistä vegaanisia käyttämällä munattomia ja maidottomia suklaakeksejä (esim. näitä tummasta suklaasta tehtynä) sekä maidotonta tummaa suklaata. Itse olin laiska ja ostin suklaakeksit kaupasta. En myöskään koristellut näitä mitenkään, mutta jos on vähänkään enemmän viitseliäisyyttä ja aikaa, niin suosittelen kokeilemaan esimerkiksi murskattua maapähkinää palloja kaunistamaan ja maustamaan.Suklaa-maapähkivävoipallot (n. 12 kpl)


125-150 g suklaakeksejä (noin 12 kpl?), gluteenittomia tai tavallisia, ostettuja tai itse tehtyjä
3 rkl maapähkinävoita
(tilkka vettä)
100 g tummaa suklaata
(koristeluun maapähkinämurskaa)

Laita keksit ja maapähkinävoi tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Massan valmistaminen onnistuu myös ilman tehosekoitinta, mutta vie enemmän aikaa. Murskaa tällöin keksit huolellisesti käsin ja sekoita joukkoon maapähkinävoi. Jos massa on liian paksua muotoiltavaksi, lisää tilkka vettä ja sekoita uudestaan.

Muotoile massasta palloja ja laita pallot hetkeksi kovettumaan jääkaappiin. Sulata suklaa ja kierittele pallot siinä haarukan avulla. Jos olet viitseliäs toisin kuin minä, voit ripotella vielä jähmettymättömän suklaan päälle hieman murskattua maapähkinää. Laita kuorrutetut pallot jääkaappiin kovettumaan.

2 kommenttia:

  1. Suussasulavia ja makoisia, kuten kaikki sun tekemä. Pähkinärouhe vois ehkä tuoda noihin mukavaa rapeaa tuntumaa. Mutta eipä semmosia tarvittu;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!