sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Pinaatti-fetapiirakka




Vappupäivänä tein pitkästä aikaa suolaista piirakka, tällä kertaa klassisella ja aina toimivalla yhdistelmällä pinaattia ja fetaa. Niiden lisäksi piirakassa oli punasipulia, pinjansiemeniä sekä mausteena rosmariinia ja minttua. Maut pelasivat hyvin yhteen ja lopputulos oli varsin maistuva.



Pohjana käytin tietysti luottoreseptiäni. Tykkään kokeilla uusia juttuja, mutta esimerkiksi piirakkataikinoiden kohdalla olen onnekseni löytänyt niin hyvät reseptit, ettei tulisi mieleenkään vaihtaa niitä (ainakaan vielä...). Täytteitä vaihtelemalla pääsen sitten tyydyttämään kokeilunhaluani.


Ps. Maapähkinävoin ja suklaan ystävät, pysykää kuulolla...



Yrttinen pinaatti-fetapiirakka (n. 6-8 palaa)

Pohja:

125 g eli puoli purkkia rahkaa
0,5 dl margariinia
0,5 (oliivi)öljyä
2,5 dl jauhoja (gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja - jos teet vehnäjauhoista, voit jättää psylliumin pois)
2 tl psylliumia
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Sekoita rahka, molemmat rasvat ja psyllium, jätä turpoamaan kymmeneksi minuutiksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Sekoita huolellisesti käsin tasaiseksi taikinaksi ja painele voidellun vuoan (halkaisija noin 25-27 cm) pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Esipaista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Täyte:

1 punasipuli
150-200 g laadukasta fetaa
kaksi munaa
purkki (200 g) kermaviiliä
yksi pussi (150 g?) pakastepinaattia
1,5 tl kuivattua rosmariinia
0,5 tl kuivattua minttua
ripaus suolaa ja pippuria
puolikkaan sitruunan mehu
(muutama ruokalusikallinen pinjansiemeniä)

(Tarjoiluun yrtti-sirtuunaöljyä: sekoita puolikkaan sitruunan mehu, noin 0,5 dl oliiviöljyä ja maun mukaan tuoreita tai kuivattuja yrttejä.)

Leikka punasipuli renkaiksi ja kuullota sitä hetki öljyssä. Sekoita munat, kermaviili, sulatettu pinaatti, kaikki mausteet ja puolikkaan sitruunan mehu. Kuutioi feta ja laita palat esipaistetun piirakkapohjan päälle. Laita fetan päälle puolet punasipulista. Kaada päälle kermaviili-munaseos ja asettele loput punasipulirenkaat piirakan pinnalle. Jos haluat, ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna piirakan vetäytyä noin 15 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla rosmariinin oksilla. Tarjoile halutessasi yrtti-sitruunaöljyn kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!