lauantai 9. maaliskuuta 2013

Yllättävä popcornjäätelö


Jos joku teistä on lukenut uusimman Glorian ruoka&viini -lehden, ymmärrätte varmaan miksi minun oli ihan pakko tehdä tätä popcornjäätelöä. Jäätelö mainittiin lehdessä useaan otteeseen ja pääkirjoituskin oli sille omistettu. "Suloisen makeaa, aavistuksen suolaista ja ehdottoman ajankohtaista. Popcornjäätelö on viilein jälkiruokahitti juuri nyt."  Popcorn ja jäätelö vaikuttivat niin mielenkiintoiselta yhdistelmältä, etten voinut jättää kokeilematta.

                     

Lopputulos? Paahteisen aromikas, sopivasti suolainen ja makea, ihanan kermainen jäätelö. Jos haluat yllättää jälkiruokapöydässä, tee tätä - tai jos olet kuten minä, ja tunnet pakottavaa tarvetta kokeilla kaikkea mitä joku on hehkuttanut.


Suolainen ja makea popcornjäätelö (n. 8 palloa)

3,5 dl kuohukermaa
5 dl täysmaitoa
1/2 tl suolaa
4 huoneenlämpöistä keltuaista
3/4 dl sokeria
1 litra popcornia
(koristeluun suolapähkinöitä, popcornia, kinuskikastiketta, kermavaahtoa)

Valmista popcornit. Mittaa kattilaan kerma, maito ja suola. Lisää popcornit ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen maustua tunti. Siivilöi sitten popcornit pois puristellen huolellisesti kaikki nesteet pois. Heitä liotetut popcornit pois.

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna popcorninmakuinen maito-kermaseos kiehumispisteeseen ja kaada se ohuena nauhana keltuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Laita seos takaisin kattilaan ja lämmitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kaada seos noin litran vetoiseen astiaan ja peitä kelmulla. Sekoita seosta noin tunti pakastamisen jälkeen. Jätä pakastimeen vähintään kuudeksi tunniksi. Ota huoneenlämpöön muutama minuutti ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!