tiistai 19. maaliskuuta 2013

Ricotta-pesto-tomaattipizza


Tässäpä teille muutaman viikon takainen ihana pizza! Tein siitä tällä kertaa vaihtelun vuoksi tuollaisen suorakaiteen muotoisen. Tässä on täytteenä ricottaa, pestoa, tomaattia, mozzarellaa ja rucolaa. En ennen  innostunut rucolasta pizzan päällä, mutta aikuistuminen ei näköjään tule yksin (sanoo hän, joka leipoo kinuskivaahtomuffinsseja). Tomaattikastikkeen välttely tuntuu olevan keskeinen teema näissä pizzoissani, vaikka siitäkin kovasti pidän - tosin eihän se nyt pestoon verrattnuna ole mitään...



Ricotta-pesto-tomaattipizza (yksi keskikokoinen pizza)

Pohja:
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumia (ei välttämätön)
1 tl suolaa
1 dl vettä
3 rkl oliiviöljyä
(voit myös käyttää tavallista pizzapohjaa)


Täyte:
n. 3 rkl ricottaa
n. 3 rkl pestoa
yksi tomaatti tai kirsikkatomaatteja
mozzarellajuustoraastetta
rucolaa

Sekoita kaikki pohjan aineet tasaiseksi ja muotoile taikinasta pyöreä tai kulmikas pohja. Levitä pohjan päälle ricotta, pesto, viipaloidut tai halkaistut tomaatit ja mozzarellaraaste. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Koristele pizza paiston jälkeen rucolalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!