sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Valkosuklaa-pekaanikeksit




Keksit ovat hieno lahja, vaikka itse sanonkin. En kehu itseäni, vaan koko konseptia. Näitä keksejä tein joululahjaksi ystävälleni, ja tietysti maistoin muutaman itsekin - pakkohan se on tietää, että ovat laadultaan kelpoja lahjaksi annettavaksi. Varmuuden vuoksi kannattaa aina maista useampi kuin yksi keksi, sillä eihän sitä tiedä, jos vasta kolmas keksi paljastuisikin pilaantuneeksi. Jo ennen paistoa kannattaa toki kokeilla, ettei itse taikinaan ole lipsatanut mitään erehdyksiä. Sekin on tietenkin hyvä testata muutamaan otteeseen. Onhan kuitenkin kyse lahjasta. Myös taikinaan pilkottavan suklaan laadun suhteen ei voi olla varma, ellei sitä tarkista. Muistakaa myös, että keksilahja ilahduttaa varmasti muulloinkin kuin jouluna. Lahjan voi toki antaa myös itselleen. Mikäli laadunvalvonnan jälkeen jotain vielä jää jäljelle.





Rohkaisua ja inspiraatiota hain Kinuskikissalta.


Mehevät valkosuklaa-pekaanikeksit (n. 30-40 kpl)

200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
kaksi munaa
5 dl jauhoja (gluteenittomia tai vehnäjauhoja)
ripaus suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Pandan 130-grammainen valkosuklaalevy rouhittuna
1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna


Sulata voi ja sekoita sokerit ja munat sen joukkoon. Sekoita kaikki loput aineet keskenään sekaisin ja yhdistä lopuksi kuivat aineet ja voiseos. Pyöritä taikinasta pieniä palloja uunipellille ja jätä väliin leviämisvaraa. Paista 175-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Keksit ovat paiston jälkeen pehmeitä, mutta kovettuvat sopivasti jäähtyessään.

5 kommenttia:

  1. Hyvälle näyttää! Vaikken ole varma, voisinko noita pekaanipähkinöitä syödä. Mutta hyvälle maistui kyllä sinulta saamani joululahjaherkku myös!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla! Siitä unohdinkin ottaa kuvan, mutta pidänpä sen sitten salaisena reseptinä :)

    VastaaPoista
  3. Muistelen näitä vielä lämmöllä, olivat niin herkullisia! Lahjansaaja kiittää ;)

    VastaaPoista
  4. Oletko ryhtynyt leivontalakkoon, kun täällä on hiljaista?

    VastaaPoista
  5. Moi! Hienoa että löysin sinun blogisi, alan kyllä seurata tätä. Olen siis itsekin keliaakikko ja rakastan leipomista!:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!