Tämän ohjeen varastin täältä. Etsin munatonta ja mehevää suklaakakkua ja sen sain. Tämä oli sopivan täyteläistä, ihanan pehmoista ja kuorrute oli mahtavaa - niin kuin kuorrute nyt joskus voisi olla jotain muuta kuin mahtavaa.
Suklaakakku (n. 8 palaa)
Kakku:
4 dl jauhoja (gluteenittomia tai vehnäjauhoja)
2,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1 tl soodaa
vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl etikkaa (ei maistu kakussa vaan korvaa munan yhdessä soodan kanssa)
0,5 dl öljyä (käytin kookosöljyä)
2,5 dl vettä
Kuorrute:
25 g margariinia (maidotonta jos haluat vegaanisen/maidottoman)
3 rkl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
n. 2,5 dl tomusokeria
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet ja lisää sitten kolme viimeistä ainesosaa. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (oman vuokani halkaisija oli 22 cm). Paista 200-asteisessa uunissa kunnes kakku irtoaa reunoista eikä ole keskeltä raakaa. En katsonut kelloa, mutta paistoaika on luultavasti noin 30 minuuttia. Tee kuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Lisää tomusokeria sen verran, että saat sopivan paksuista kuorrutetta. Levitä kuorrutus lämpimän kakun päälle ja anna kovettua.
Äitisi haluaa joskus saada tällaista!
VastaaPoistaOho! :) Vaikka on makeaa! Mutta ei tuo varmasti ole supermakeaa, näyttää aika ihanalle!
PoistaÄiti: pakkasessa on vielä pala, hae sieltä. Tuija, ihanaa olikin ja juuri sopivan makeaa :)
PoistaHarmi, kun en ole saanut tähän sinun blogiin semmoista setusta, että näkisin, jos vastaat kommenttiini. Kaverini blogiin saan. Jos tiedät, mistä saa, niin kerro!
PoistaIhanaa ja niin nopeaa vielä! Yksi suklaakakkupala tänne, kiitos! :D
VastaaPoistaOli kyllä todella helppotekoinen kakku! Saat paremman puutteessa virtuaalisen palan :)
PoistaIhana!!
VastaaPoistaKäy ilmoittamassa kakkusi Unelmakakku-kilpailuun niin voit päästä Pariisiin herkuttelemaan :)
http://www.raminkonditoria.fi/index.php/unelmakakku/