Kurjia eivät siis olleet nämäkään keksit. Käytin näihin luottoreseptiäni, jolla tulee rapeakuorisia, sisältä pehmeitä keksejä. En osannut päättää, teenkö näistä tummia vai vaaleita. Ja miksi valita, jos voi ottaa molemmat - vieläpä samaan suupalaan.
Tiikerikeksit (noin 16 kpl)
2,5 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl rypsiöljyä
0,25 dl vettä
1 tl siirappia
2 rkl kaakaojauhetta
Sekoita kaikki kuivat aineet kaakaojauhetta lukuunottamatta. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vesi ja siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja nesteet. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, lisää vähän vettä. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan kaakojauhe tasaisesti. Ota sitten käteen hieman kumpaakin taikinaa ja pyörittele kevyesti palloksi niin, että taikinat sekoittuvat vain hieman. Laita valmiit pallot leivinpaperille ja paina niitä hieman litteämmiksi. Paista keksejä leivinpaperin päällä uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Suoraan uunista otettuna keksit ovat hyvin pehmeitä, mutta ne jähmettyvät jäähtyessään.
Söin viimeisen espresson kera äskettäin, ja se oli edelleen sisältä ihanan pehmeä, vaikka pinta oli jo jonkin aikaa kulhossa oltuaan kovettunut kunnolla. Eli voi tehdä isommankin satsin, hyvin säilyvät.
VastaaPoistaÄitee
Hei,
VastaaPoistavalmistusaineissa lukee siirappi, mutta ohjeessa hunaja. Kumpaa olet käyttänyt?
Keksit näyttävät herkullisilta :)
Hupsista, kiitos huomiosta! Taisin käyttää siirappia, mutta molemmat sopivat tähän aivan yhtä hyvin :) Korjaan tuon kuitenkin selkeämmäksi!
PoistaMinä olen sen verran outo, että rakastan tiikerikakkua! Mutta en kyllä epäile yhtään, etteivätkö nämä olisi vähintään yhtä hyviä.
VastaaPoistaOnhan se ihan hyvää jollain perinteisellä tavalla, mutta ei ehkä sellaista että tekisin itse :)
Poista