tiistai 30. lokakuuta 2012
Suussasulavat lumipallotryffelit
Vielä tänään jatketaan suklaateemalla. Ajattelin nimittäin julkaista näiden ensimmäisessä postauksessa esiintyvien tryffeleiden ohjeen. Näissä on ihanan pehmä koostumus ja makukin on melko koukuttava... Kaiken lisäksi ohje on hyvin yksinkertainen. Nämä kannattaa pitää mielessä ensimmäisten pikkujoulujen ja glögituokioiden lähestyessä!
Huomenna onkin sitten luvassa suolainen resepti - ja ei, siinä ei ole suklaata.
Suklaatryffelit
300 g tummaa suklaata
20 g voita
2 rkl tomusokeria
1,5 rkl rommia tai jotain likööriä (voi myös jättää pois ta korvata esim. appelsiinimehulla)
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa
Koristeluun:
1,5 dl tomusokeria
Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä noin 15 minuuuttia. Lisää muuut ainekset ja sekoita hyvin. Laita massa jääkaappiin kovettumaan ja muotoile siitä sitten lusikan avulla palloja. Pyörittele lopuksi tomusokerissa.
Ohje on lähes suoraan Sara La Fountainin Passion for Food -kirjasta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onnea uunituoreelle blogillesi!
VastaaPoistaNam, itsetehdyt suklaatryffelit ovat suussasulavan hyviä :)
Paljon kiitoksia! Juu, päihittävät kyllä kaupan suklaat mennen tullen. :)
PoistaNämä sulivat oikeasti suussa, pääsin maistamaan kuvan lautaselta!
VastaaPoista