tiistai 30. lokakuuta 2012

Suussasulavat lumipallotryffelit





Vielä tänään jatketaan suklaateemalla. Ajattelin nimittäin julkaista näiden ensimmäisessä postauksessa esiintyvien tryffeleiden ohjeen. Näissä on ihanan pehmä koostumus ja makukin on melko koukuttava... Kaiken lisäksi ohje on hyvin yksinkertainen. Nämä kannattaa pitää mielessä ensimmäisten pikkujoulujen ja glögituokioiden lähestyessä!

Huomenna onkin sitten luvassa suolainen resepti - ja ei, siinä ei ole suklaata.

Suklaatryffelit

300 g tummaa suklaata
20 g voita
2 rkl tomusokeria
1,5 rkl rommia tai jotain likööriä (voi myös jättää pois ta korvata esim. appelsiinimehulla)
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa

Koristeluun:
1,5 dl tomusokeria

Sulata suklaa ja voi mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä noin 15 minuuuttia. Lisää muuut ainekset ja sekoita hyvin. Laita massa jääkaappiin kovettumaan ja muotoile siitä sitten lusikan avulla palloja. Pyörittele lopuksi tomusokerissa.

Ohje on lähes suoraan Sara La Fountainin Passion for Food -kirjasta.

3 kommenttia:

  1. Onnea uunituoreelle blogillesi!

    Nam, itsetehdyt suklaatryffelit ovat suussasulavan hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Juu, päihittävät kyllä kaupan suklaat mennen tullen. :)

      Poista
  2. Nämä sulivat oikeasti suussa, pääsin maistamaan kuvan lautaselta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!