torstai 24. tammikuuta 2013

Kookospannacotta






Tämä jälkiruoka on täynnä makua - kookoksen vihaajat voivat siis skipata tämän reseptin. (Teoriani mukaan kookos ei kenenkään mielestä ole ihan hyvää vaan joko mahtavaa tai kamalaa. Korjatkaa jos olen väärässä.) Jos sinua on siunattu kookosgeenillä, suosittelen kokeilemaan tätä helppoa ja maistuvaa herkkua.

Käytin pannacottaa kerrosherkun osana, vaikka hyvää se olisi ollut sellaisenaankin. Laitoin laseihin kerroksittain kookospannacottaa ja mangokakkua (tein pienen kahden hengen kakun puolittamalla tämän reseptin) ja koristelin annokset soseutetulla mangolla ja kookoshiutaleilla. Kookos ja mango sopivat mainiosti yhteen.



Alkuperäisen ohjeen löysin Chocochili-blogista (linkin takaa avautuu hieman tyylikkäämpi kuva...). Tämä jälkiruoka on myös vegaaninen. Maidoton, munaton ja gluteeniton kuullostaa aika surulliselta, mutta sitä tämä ei kyllä ollut!


Kookospannacotta (kahdelle - alkuperäisen lähteen mukaan neljälle, mutta hyvin pieniä annoksia tulisi silloin)

4 dl kookosmaitoa
1 dl vettä
2,5 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
0,5 sitruunan raastettu kuori (käytin limettiä)
2 rkl sitruunan mehua (ja tässä myös limettiä)
2 tl vaniljasokeria
Keitä kattilassa kookosmaitoa, vettä, perunajauhoja ja sokeria niin, että seos pulpahtaa. Lisää sekaan raastettu sitruunan tai limen kuori, mehu ja vaniljasokeri. Kaada laseihin ja laita jääkaappiin hyytymään. Koristele esimerkiksi hedelmillä, marjoilla tai hyytelösokerilla hyydytetyllä kiilteellä.

4 kommenttia:

  1. Juu, samaa mieltä tuosta kookoksesta. En tunne ketään joka suhtautuisi siihen neutraalisti. No, äiti ei oikein välitä, mutta syö kyllä, mutta kaikki muut yleensä rakastaa tai inhoaa. Lapsena tein jouluksi kookos-palloja, jotka söimme isän kanssa kahdestaan. Toinen sisko kun ei ollut niin makean perään, ja toinen inhosi kookosta. Onneksi meillä kumpikin rakastaa! Tulee vain niin harvoin tehtyä jälkiruokaa. Minulla on jossain kookos-creme bruleenkin ohje, mutten ole koskaan tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, creme brulee voisikin olla hyvää kookosversiona. Siihen vaan pitäisi saada se kova kuori, ja meillä ei ole sellaista poltinta kun ei varmaan kuitenkaan tulisi oikein käytettyä. Onneksi minullakin on tuttavapiirissä kookoksenystäviä, niin ei tarvitse yksin syödä näitä herkkuja (no eipä tulisi tehtyäkään vain itselle..) :)

      Poista
  2. Miten pitkä on tuo aika kun se hyytyy?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!