lauantai 23. marraskuuta 2013

Nopea ja nopeasti koukuttava jauhoton kauraleipä



Nyt esittelen teille erikoisen ja suurenmoisen leivän, jonka aineet todennäköisesti löytyvät kotoasi juuri nyt. Tämä on erikoinen leipä siksi, että tässä on ainoastaan kaurahiutaleita, vettä, öljyä ja suolaa, ja tietenkin hieman siirappia. Mutta ei lainkaan jauhoja tai kohotusaineita. Suurenmoinen tämä on siksi, että tämä on naurettavan helppotekoista ja koukuttavan herkullista. Jos kaura olisi näyttelijä, se saisi tästä leivästä pystin - niin hyvin se tähän rooliin sopii. (Kuvauksesta sen sijaan pystiä ei varmaankaan tulisi, ellei kyseessä olisi Hämmentävimmät kännykkäkameralla otetut kuvat -kategoria.)

Leipä on koostumukseltaan pinnalta rapean rouheinen ja mukavan pureksittava, sisältä puolestaan lempeän pehmoinen. Tulette hämmästymään siitä, kuinka paljon syötte tätä ja kuinka paljon ajattelette tätä silloin, kun ette ole syömässä. Mutta onneksi uusi leipä on syöntivalmiina alle kahdessakymmenessä minuuttissa.



 Koukuttava kauraleipä (yksi pellillinen, jonka syöt yksin)

6 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa, jos teet gluteenittoman version)
4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 rkl siirappia
1 tl suolaa
pinnalle halutessasi siemeniä, esimerkiksi seesamin- ja unikonsiemeniä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Voit ripottella pinnalle hieman siemeniä. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes leipä on hieman ruskistunut reunoilta. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

8 kommenttia:

  1. Tein tätä tänään ja hyvää oli. Tosin ensi kerralla tiedän levittää taikinan koko pellin alalle, koska paksummat kohdat ovat liian puuromaisia sisältä minun makuuni ja ohuet kohdat sitä parasta :) Päälle laitoin auringonkukan siemeniä, jotka toimivat hienosti, niitä voisi varmaan laittaa taikinaankin. Myös porkkanaa ja rusinaa tai viikunaa täytyy kokeilla kunhan ehtii! Sen virheen tein, että laitoin lopun leivän kannelliseen rasiaan, jossa se meni tietysti lötköksi, ensi kerralla tiedän jättää kuivamaan :)

    VastaaPoista
  2. Epämääräiseltä näytti taikina, mutta erittäin (!!) maukasta leipää tuli :D kiitoksia tästä

    VastaaPoista
  3. Olipas hyvää, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Sain tämän Kauraleivän ohjeen tyttäreltäni :) leivästä tuli hyvää ja rapsakka, kylläkin paistoin 220 astetta ja pitempään, tuli kauniin ruskea pinta :)

    VastaaPoista
  5. Oikein hyvää leipää tuli!! Ainoa vaan, etten tainnut pitää tuotosta kuitenkaan tarpeeksi pitkään uunissa, vaikka oli tuon vartin. Laitoin sekaan muuten hieman rusinoita ja ne sopivatkin tähän leipään kuin nenä päähän :) Kiitokset ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Toiminee myös kaurajauhoilla? Olen yrittänyt keksiä niille hyvää reseptiä, joten täytynee kokeilla soveltaa tätä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!