sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Luottoleipä


Elämä on vakaammalla pohjalla, kun ihmisellä on oma luottoleipä. Se on vähintään yhtä mahtava juttu kuin luottofarkut. Kuinka rauhoittavaa onkaan tietää, että vaikka kaikki muu olisi epävarmaa, on ainakin joku, joka ei petä milloinkaan (kyllä, puhun edelleen leivästä).
                                                                                                

Tämä leipä onnistuu aina. Maku ja koostumus ovat todella kohdallaan - tämä on melkein kuin oikeaa leipää (siis vehnäleipää). Tykkään kokeilla uusia juttuja, mutta tähän palaan aina kun haluan pelata varman päälle. Tätä perusohjetta voi varioida lisäämällä taikinaan esimerkiksi pellavansiemeniä, mutta tällä kertaa tilanne vaati rehellistä valkoista leipää ilman ylimääräisiä tunkeilijoita.


Olisi toki hienoa, jos luottoleipä olisi oma pitkäaikaisen reseptikehittelyn tulos, mutta kun ei. Olen löytänyt ohjeen jauhopaketin kyljestä.  Maineikas jauhopaketti on Virtasalmen Viljatuotteen vaalea jauhoseos.

Kokeilkaa ja kokekaa hyvän leivän positiiviset vaikutukset elämänlaatuun.


Luottoleipä (yksi vuokaleipä)

5 dl vettä
1/2 dl öljyä
1 pussi kuivahiivaa1 tl suolaa
500 g vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta

Luota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, öljy ja jauhoseos. Vaivaa hyvin koneella tai käsin. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja kohota noin 30-60 minuuttia. Paista 250-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
6 kommenttia:

 1. Luottoleipä a.k.a. Karppaajan turmio, vetäytykää siis hitaasti kohti turkkilaista jogurttianne taikka uudenvuodenlupaukset tulevat paukkumaan! Jauhopeukalolle tiedoksi että vähintäänkin yhtä paljon voi luottaa myös Palin läsnäoloon (tilannetta ei heikennä peukalonne jauhopinnoite)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa koko sivusto olla yksi iso karppaajan turmio, mutta toisen turmio on toisen hurmio... Mietinkin tuossa kirjoittaessani että olikos mulla jotain muutakin varmaa elämässä kuin leipä - nyt muistin!

   Poista
 2. Minulla on vähän ennakkoluuloja gluteenittomaan leipään (ruisallegikolle sitä välillä tarjotaan ravintolissa tms), mutta näyttääpä ihan perinteiselle leivälle! Ja hei: Karppaus on kuulemma jo pois muodista. Nyt olen lukenut jopa leipä-dieetistä! Tosin siinä oli toki aika kuitupitoisia leipiä, mutta se on sitten eri juttu.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä yllättävän "epägluteenittoman" makuista! Nyt on kuulemma gluteeniton ruokavalio trendikäs, onhan noita toki aina vaikka mitä mutta tuo vaan jäänyt mieleen kun itsellä keliakia. Minä voisin perustaa oman dieetin, joka perustuu mielenterveyden edistämiselle ;)

   Poista
  2. Se olisikin hyvä idea :)
   Ja juu, olen myös kuullut tuosta gluteenittomasta dietistä. Vähän oudolle se tosin tuntuu, jos ei ole keliakiaa. Jospa USAssa on vaikeampi löytää gluteenittomi9a tuotteita, ja ne laihtuu, kun ei löydä mitään sallittua ;)

   Poista
  3. Heh, totta ;) Kyllä se varmaan perustuukin juuri siihen, että hampurilaiset, pizzat, kakut yms. jää pois.

   Poista

Kiitos kommentistasi!