torstai 31. tammikuuta 2013

Makea ja tulinen vuohenjuustopizza



Aina silloin tällöin koen pizzailmestyksen - mieleeni tulee jokin makuyhdistelmä, jota on suorastaan pakko päästä kokeilemaan. (Tässä siis vinkki kaikille teille kohtalontovereille, joita ei ole siunattu musiikillisilla lahjoilla tai kädentaidoilla - ryhtykää kanssani pizzataiteilijoiksi).

Viime viikonloppuna löysin jääkaapistamme mangochutney-purkin, ja se suorastaan vaati seurakseen vuohenjuustoa. Ja niin syntyi tämä herkullinen pizza, joka sisälsi edellämainittujen lisäksi monilahjakkaan taiteilijakollegani valmistaa tomaattikastiketta, tomaattia, punasipulia ja mozzarellaraastetta.



Tulisenmakea mangochutney karamellisoi rapeaksi paistuvan vuohenjuuston, ja juuri se teki tästä pizzasta niin hyvän. Jos jääkaapistasi ei löydy mangochutneya, jokin hedelmäinen salsa ajaa varmasti saman asian. Pohjana tässä voi toki käyttää mitä tahansa pizzapohjaa, tässä on oma gluteeniton versioni.


Vuohenjuusto-tomaattipizza mangochutneyllä (yksi keskikokoinen pizza)

Pohja:
2,5 dl gluteenittomia jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

1 dl kylmää vettä
3 rkl oliiviöljyä
1 tl psylliumia (ei välttämätön)

Täyte:
tomaattikastiketta
150-200 g vuohenjuustoa
n. 4 rkl mangochutneytä tai salsaa
1 tomaatti tai kirsikkatomaatteja
1 pieni punasipuli
n. 0,5 dl valmista mozzarellajuustoraastetta


Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään ja kauli taikina pyöreäksi pizzapohjaksi. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta. Viipaloi vuohenjuusto, asettele ne pizzaan ja valuta viipaleiden päälle mangochutneytä. Ripottele sekaan tomaattia ja punasipulirenkaita ja viimeistele juustoraasteella. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



1 kommentti:

  1. Kollega kiittää ja kumartaa, hyvin otettuna kunnianosoituksesta <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!