Olen tuloksetta yrittänyt miettiä, minne piiloutuisin jos olisin kameran usb-kaapeli. Etsinnät jatkuvat edelleen. En kuitenkaan malta enää odottaa tämän brownie-ilosanoman jakamista, joten tässä se nyt tulee kännykkäkamerakuvilla höystettynä (kun pääsen käsiksi kamerani sisältöön, voin tulla vaihtamaan kuvat parempiin - ja tämän teinkin). Ja sitä paitsi, koristelin nämä sulopalat kirsikoilla ja mansikoilla, joten tätähän voi alkuperäisen lumitäpläisen brownien sijaan kutsua ajankohtaisesti juhannusbrownieksi.
Olisihan se pitänyt tietää, että paras brownie-resepti löytyy Nigellan arkistoista. Tämä snow-flecked brownie oli taivaallista. Kuin täyttä suklaata, paitsi että parempaa - fudgemaista, pehmeää, mehevää ja rapeakuorista. Mitä muuta voi brownielta (ja elämältä ylipäätään) vaatia?
Varmaan arvaatte, että tämä kipusi suosikkileipomusteni joukkoon ja Nigellan asema sydämessäni vahvistui entisestään. Teen tätä varmasti uudestaan. Jos kaipaa vaihtelua, tätä voi varioida helposti vaihtamalla valkosuklaan johonkin muuhun.
Brownien kohdalla optimaalisen paistoajan löytäminen on kaikista tärkeintä - muussa ei juuri voi epäonnistua. Brownie on valmis, kun se alkaa hieman irrota reunoilta, mutta on keskeltä vielä taikinaista. Itse istuin koko ajan uunin edessä ristinmerkkejä tehden ja tarkistin brownien tilan noin kymmenen kertaa. Täydellinen aika omalla uunillani oli 17 minuuttia, mutta kuten tiedätte, uuneissa on suuria eroja. Olkaa siis tarkkana!
Nigellan brownie valkosuklaapaloilla
200 g voita
200 g laadukasta tummaa suklaata
3 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia jauhoja (itse käytin maissi- ja puolet riisijauhoa)
ripaus suolaa
130 g valkosuklaata paloiina
Paloittele voi ja suklaa kattilaan ja sulata ne. Voit laittaa kattilan kylmään veteen, jotta se jäähtyisi nopeammin. Vatkaa sekaisin munat ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Lisää jauhot, suola ja paloiteltu valkosuklaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun alumiiniseen vuokaan (suunnilleen puolikkaan uunipellin kokoiseen tai pienempään - itse tein annoksen tuplana ja sain ison pellillisen matalahkoja brownieita).
Paista 170-asteisessa uunissa niin kauan, että brownie alkaa hieman irrota reunoilta, mutta on keskeltä vielä löysää. Kun tökkäät keskelle hammastikun, siihen saa tarttua taikinaa. Tämä vie uunista ja vuoan koosta riippuen noin 15-25 minuuttia. Brownie on parasta seuraavana päivänä oltuaan yön jääkaapissa.
Tämä oli kyllä parasta brownieta, mitä ikinä olen saanut, koukuttavaa suorastaan! Ja seuraavana päivänä jääkaappikylmänä espresson kanssa, mmmmm...
VastaaPoistaT. Tämän(kin) herkun kanssa samoissa grillijuhlissa ollut
Tein näitä tänään uunipellillisen verran eli tuplamäärän.. Lisäsin ohjeeseen leivinjauhetta 1 tl ja hienoja ja hyviä tuli. Kiitos ihanasta ohjeesta.
VastaaPoistaHienoa kuulla että kokeilit ja tykkäsit! Nämä ovat kyllä ihania!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaTYKÄTTIIN TOSI PALJON JA TULLAAN SYÖMÄÄN NÄITÄ KOKO VIIKKO !! JÄÄKAAPPI ON TÄYNNÄ NANNAA HIH
VastaaPoistaKokeillaan tänän, uskon et on niin ihanaa.. kun kuvassakin näyttää noin hyvältä :3
VastaaPoistaOlipa herkullista, kiitos ihanan ohjeen välittämisestä! Valitettavasti yhtään palaa ei jäänyt odottamaan huomista, eli jääkaappikylmän brownien maistaminen vaatii uutta erää :-)
VastaaPoistaPaloittelitko browniet lämpimänä vai kylmänä?
VastaaPoistaEhdottomasti kylmänä vasta
PoistaMitä suklaata käytitte? Omani jäi kovin vaaleaksi vaikka tummaa suklaata käytin mutta niissähän on eroja.
VastaaPoistaAivan ihania, syötiin mieheni kanssa puoliksi koko satsi yhden päivän aikana =)
VastaaPoistaVatkataanko munat ja sokeri vaahdoksi asti vai vaan rakenne rikki? -HH
VastaaPoistaItse vatkasin vaahdoksi asti, ja hyviä tuli. Valkosuklaan tilalla käytin pientä määrää (1/3 pussillinen) valmiita Marianne-rakeita.
VastaaPoistaItse käytän yleensä levyllisen Pirkan tummaa leivontasuklaata ja sattumiksi Pandan valkosuklaata. Vakkariresepti ja kaikki tykkää!
VastaaPoistaTästä tykättiin töissäkin. Itse käytin sekä tummaa että valkoista Pandaa. Suklaalla on tosiaan eroa. Eilen kokeilin laittaa sattumiksi puolijäisiä mansikan paloja. Siitä tuli hiukan vähemmän makeaa ja vaati pidemmän paistoajan. Hyviä nekin. :) Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaKäytin Fazerin tummaa versiota ja Pandan valkosuklaata. Voista käytin voimakassuolaista, enkä enää erikseen lisännyt suolaa. Jauhoina Semperin hieno jauhoseos. Taivaallista tuli!
VastaaPoistaNam! Suolaisenmakeus on niin nannaa.
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
PoistaPakko tulla kommentoimaan! Oon tehnyt tällä ohjeella (blogis kautta) brownieita ties kuinka monta kertaa. Ja herkkuja tulee, namnam. Parasta jääkaappikylmänä :P
VastaaPoistaParas resepti :)
Ja tuplaten tietysti, koska herkkusuut :'D
PoistaPitääkö browniet paistaa uunin alimmalla tasolla?
VastaaPoistaParhaita ! :)
VastaaPoistaMoi! Pakko sanoa että tämä on kyllä suosikkejani kaikista leipomuksista. Olen tehnyt näitä sekä valkosuklaalla että maraboun minttukrokantilla, ja tuo minttukrokantti on oma lemppari. Mutta joka tapauksessa aivan ihania, ja niin helppo ohje :)
VastaaPoistaHelppo ja yks parhaimmista kokeilemistani leivonnaisista :)
VastaaPoistaAivan mahtavia!!!! Ollaan tehty näitä jo varmaa kymmenentuhatta kertaa ja aina ihan parhaita. ��
VastaaPoistaIhana ohje! Ite laitoin vähä enemmän suolaa ja vaniljasokerii. Maistuu 😍
VastaaPoistatää on kyllä parhain brownie-resepti ikinä!! aina ihan pakko tehä just tällä samal ohjeel ku tulee nii hyviä 🤪🧡
VastaaPoistaja tehään kaksinkertasena nii tulee iso pellillinen !
PoistaPaloitten snickersejä valkosuklaan tilalle niin tulee hieman pähkinää ja suolaisuutta pieninä ylläreinä. :)
VastaaPoista