torstai 17. tammikuuta 2013

Mahtavat suklaakeksit


Varoitus: jos podet orastavaa keksinhimoa, tämän luettuasi ja kuvat katsottuasi et enää voi taistella sitä vastaan. Näitä keksejä - ja muutamia muita, joista myöhemmin lisää - leivoimme tänään ihanan ystäväiseni kanssa, ja kyllä oli heti astetta mukavampi torstai-ilta.
                 

Siis katsokaa nyt - on vaikeaa olla onneton, kun kädessä on tuollainen herkkupala. Nämä olivat ihanan rapeita päältä ja pehmeitä sisältä - siis juuri sellaisia kuin keksien kuuluukin olla. Ohje on hieman mukailtuna täältä (vegan chocolate chip cookie). Kekseistä tulee siis vegaanisia, jos käyttää maidotonta suklaata. Mutta mehän emme sellaiseen ryhtyneet, vaan käytimme erilaisia suosikkisuklaitamme - kuvan versiot ovat Fazerina Caramel -suklaasta, joka on siis karamellininmakuisella tryffelillä täytettyä maitosuklaata. Kyllä, nämä olivat makeita. Ja sehän on pelkästään plussaa.



Suoraan uunista otettuna keksit ovat vielä hyvin pehmeitä, mutta ne kovettuvat ja ovat ehdottomasti parhaimmillaan kunnolla jäähdyttyään. Me taas olemme parhaimmillamme juuri keksiä syötyämme, joten tässä joutui tiukan valinnan eteen - on nimittäin vaikea vastustaa juuri uunista tulleita suklaakeksejä...


Ihanat suklaahippukeksit (pellillinen keksejä)

2,5 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 dl sokeria
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,25 tl suolaa
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 dl rypsiöljyä
0,25 dl vettä
1 tl siirappia
2 patukkaa (yht. n. 80 g) Fazerina Caramelia tai muuta suklaata paloiteltuna (maidotonta tummaa suklaata jos teet vegaanisia keksejä)

Sekoita kaikki kuivat aineet. Sekoita toisessa kulhossa öljy, vesi ja hunaja. Yhdistä kuivat aineet ja nesteet (jos taikina tuntuu kovin kuivalta, voit lisätä hieman vettä) ja sekoita mukaan paloiteltu suklaa. Muotoile taikinasta palloja ja paista niitä leivinpaperin päällä uunipellillä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

6 kommenttia:

  1. Oi ei.. Ihan liian hyvälle näyttää! Ja vielä minun susoikkisuklaastani tehty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä oli kyllä tosi hyvä maku ja rakenne. Tuo suklaa on kyllä hyvää!

      Poista
  2. Hukkunut kommentti käsitteli Shermanin olemusta kakkoskuvassa - niin kutkuttava suklaisuus - en tiedä näätkö sitä, mutta tuntuu kuin Sherman heittäisi pilkan kohti katsojaa, räväyttämällä olemuksensa ruutuun niin alastomana ja jopa irstaan suklaisena. :D (ihan tosi)
    Ps. Avioliittotarjous vielä voimassa

    VastaaPoista
  3. Pakko lisätä vielä että Sherman tapittaa kuvan takaosasta, häntä ei saa sekoittaa kuvan etuosan harmittomaan pikkutekijään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliks hänen nimi Sherman? Kieltämättä kyllä aikamoinen veijari, ja näissähän oli vähemmän suklaata kuin muissa versioissa... Ps. Kuka muu nimeää keksinsä (ja rapunsa)? Avioliiton tilalle ehdotan yhteistä dineria nimeltä Pat & Ken's (romantikko kun olen).

      Poista
  4. Olen mukana, jauhoon ja vereen. <3 Pidä numeroni lähettyvillä jos joskus alkaa ketuttamaan koulunpenkillä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!