sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Täyteläiset appelsiinitryffelit




Perjantaina sain tehdä tuliaistarkoitukseen muutamia erilaisia tryffeleitä. Julkaisen ensimmäisenä näiden appelsiinitryffeleiden ohjeen. Nämä ovat sellaisia aikuiseen makuun -suklaita, sillä käytin näihin suklaata, jonka kaakaopitoisuus oli 70 prosenttia. Jos et pidä tummasta suklaasta, näihin voi käyttää myös hieman vaaleampaa, esimerkiksi 50-prosenttista, jota kyllä myös kutsutaan tummaksi, mutta tryffeleissä sellainen kyllä muuttuu maitosuklaan makuiseksi.

Tässä on myös hyvä pikkujoululahjavinkki!



Appelsiinitryffelit (12-15 kpl)

100 g tummaa suklaata
4 rkl kuohukermaa
20 g voita
1 (luomu) appelsiini
koristeeksi suklaaströsseleitä

Pilko tai raasta suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja lisää sekaan suklaa. Anna suklaan sulaa koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi voi. Raasta joukkoon yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori (mahdollisimman hienoa raastetta). Laita massa pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan vähintään 30-60 minuutiksi. Pyörittele kovettuneesta massasta lusikan avulla palloja ja kieritä pallot suklaaströsseleissä. Säilytä varmiit tryffelit jääkaapissa.


4 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!