perjantai 23. marraskuuta 2012

Kardemummaiset espressotryffelit





Viime sunnuntaina julkaisin appelsiinitryffeleiden ohjeen. Jatkan saman tryffelituokion tuotoksilla näiden espressotryffeleiden myötä. Myöskään nämä makupalat eivät ehkä ole alle 140-senttisten suklaansyöjien suosiossa, mutta kaikki tummasta suklaasta ja kahvista pitävät näillä voi hurmata. Koristelin nämä sokeri-kardemummaseoksella, joka antoi mukavan jouluista makua.

PS. En aio ottaa tavaksi kuvien muokkaamista, mutta jostain syystä nämä tryffelikuvat olivat niin epäselviä, että yritin hieman naamioida niitä...


Kardemummaiset espressotryffelit
(12-15 kpl)

100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 50-70 %)
4 rkl kuohukermaa
20 g voita
2 rkl espressoa (tai vahvaa kahvia)
1 rkl tomusokeria
koristeeksi kardemummalla maustettua sokeria

Pilko tai raasta suklaa pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma kattilassa kiehuvaksi ja lisää sekaan suklaa. Anna suklaan sulaa koko ajan sekoitellen. Lisää lopuksi voi. Sekoita sokeri espressoon ja lisää se suklaamassaan. Laita pakastimeen tai jääkaappiin kovettumaan vähintään 30-60 minuutiksi. Pyörittele kovettuneesta massasta lusikan avulla palloja ja kierittele pallot sokeri-kardemummaseoksessa.




2 kommenttia:

  1. Näitä maistamaan päässyt voi todeta vain, että oli oikeasti IHANIA!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!