sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mausteinen banaanileipä




Harmaan sunnuntain piristykseksi leivoin tätä ihanan mausteista banaanileipää. Banaanileipä muistuttaa usein enemmän kakkua kuin leipää, mutta itse tykkään jättää sokerit ja hunajat ainakin lähes kokonaan pois ja käyttää runsaasti kaurahiutaleita, minkä ansioista banaanileipä maistuu paremmin suolaisen- kuin makeannälkään. Näin joulua kohti mentäessä lisään kanelia, kardemummaa ja muita ihanalta tuoksuvia ja maistuvia mausteita kaikkeen, mihin ne vain jotenkin sopivat. Tähän leipään ne sopivat oikein hyvin. Lämpimät, täyteläiset mausteet yhdistettynä makeaan banaaniin on melko herkullinen yhdistelmä - ja se tuoksu!

Banaanileipä maistuu sellaisenaan tai esimerkiksi voimakkaan juuston tai hillon kanssa.


Mausteinen kaura-banaanileipä (yksi pienehkö vuokaleipä)

2 kypsää banaania (mielellään tummuneita)
2 kananmunaa
1 rkl psylliumia (ei välttämätön)
2,5 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 dl kaurahiutaleita (jos teet gluteenittoman, käytä puhdasta kauraa)
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl hunajaa
2 rkl rypsiöjlyä
(kaurahiutaleita leivän pinnalle)

Soseuta banaanit haarukalla tai sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon kananmunat ja halutessasi psyllium (jos käytät psylliumia, anna turvota n.10 min.) Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja mausteet. Sekoita sitten kuivat aineet banaani-munaseokseen. Lisää hunaja ja rypsiöljy. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Ripottele halutessasi pinnalle hieman kaurahiutaleita. Paista 175-asteisessa uunissa noin 40-45 minuuttia.


1 kommentti:

  1. Banaanileipä onnistui gluteenittomana kokemattomaltakin leipojalta. Olen todella iloinen, kun voin nyt tarjota gluteenitonta leipää, kun keliakiaa sairastava hyvä ystäväni tulee vierailulle. Jauhoina köytin Viljatuoteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Samaa jauhoa käytin myös valmistaessani sienimuhennosta. Hyvä, kun nyt löydän näistä ohjeista rohkeutta jatkaa kokeilujani.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!