torstai 1. marraskuuta 2012

Kanelikarusellin hirssi-omenamysli


Siskot ja veljet - tiesittehän, että kotitekoisella myslillä on elämänlaatua parantavia vaikutuksia? Sen tekeminen on helppoa ja nopeaa ja saat juuri sellaista mysliä kuin haluat. Kun hiutaleiden, leseiden, pähkinöiden, siementen, kuivattujen hedelmien ja marjojen sekä makeutuksen - sokerin, hunajan tai siirapin - lajit, määrät ja suhteet saa itse päättää, ei voi mennä pieleen.


Tällä kertaa mieleni teki hirssiä, omenaa, rusinoita ja paljon kanelia - blogini nimi ei ole tuulesta temmattu. Jos et ole ennen kokeillut hirssiä, kannattaa tutustua siihen. Hirssissä on mukavan täyteläinen ja aromikas maku ja se sopi hyvin omenan ja kanelin kumppaniksi. Kuivatut omenat tuovat tähän mysliin mukavaa pureskeltavaa. Omenoita ja rusinoita on paljon, sillä kun on kyse myslin sattumista, kannatan enemmän on enemmän -periaatetta.


Tällä ohjeella tulee yksi iso purkki ja yksi pieni, vajaa purkkia mysliä.


Hirssi-omenamysli


5 dl (250 g) hirssihiutaleita
3 dl kaurahiutaleita
1,5 dl (70 g) hasselpähkinärouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
2 dl omenatäysmehua
3 rkl hunajaa tai siirappia
2 rkl kanelia
5 dl (alle 100 g) kuivattuja omenoita (myydään tuotenimellä apple chips)4 dl rusinoita

Sekoita hiutaleet ja pähkinät kulhossa. Lisää öljy ja mehu huolellisesti sekoittaen hiuteleiden joukkoon. Lisää mausteet. Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paiston aikana ja vahdi, ettei mysli pala. Paistamisen jälkeen lisää joukkoon pilkotut kuivatut omenat ja rusinat. Anna jäähtyä ja purkita. Voilà.


2 kommenttia:

  1. Myslin ohje vaikuttaa hyvältä! Millä voisi korvata kaurahiutaleet makuja sotkematta?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!