tiistai 6. marraskuuta 2012

Feta-rosmariinipizza






Sunnuntaisella brunssillamme syötiin myös tätä feta-rosmariinipizzaa. Tässä on täytteenä nimensä mukaisesti fetaa ja rosmariinia ja mausteena hunajaa, oliiviöljyä ja suolaa. Siinä missä valkosuklaa-fudge-minttukrokantti-pähkinärouhebrownie saa silmäni kostumaan liikutuksesta, pizzan kohdalla kannatan vakaasti pyhää yksinkertaisuutta. Muutama huolella valittu täyte peittoaa ainakin tämän pizzansyöjän mielestä kaikenlaiset mahtipontisuutta ja korkeita proteiinipitoisuuksia tavoittelevat neljän lihan ratkaisut.






Voit käyttää tässä ohjeessa mitä tahansa pizzapohjaa. Itse teen pohjani nykyään lähes aina Gluteeniton maailma -merkin pizzajauhoseoksesta, joka sattuu olemaan myös luomua. Sitä käyttämällä tulee hyvä pohja helposti ja nopeasti - jostain syystä pizzaa tehdessä on aina kiire syömään...

Ohje on ihanan Leila Lindholmiin Vielä yksi pala! -kirjasta.


Feta-rosmariinipizza (pellillinen tai kaksi pientä pizzaa)

haluamasi pizzataikina
200 g fetaa
puoli ruukkua rosmariinia
(sormi)suolaa
3 rkl hunajaa
oliiviöljyä

Laita kaulitun pizzapohjan päälle murusteltu feta, rosmariini ja suola.Valuta päälle hunajaa ja oliiviöljyä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.





2 kommenttia:

  1. Hyvälle näyttää taas! Vaikka meidän pizzoissa usein on monta täytettä, niin tällaisistakin tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei varmaan oikeasti edes ole pizzaa, kun ei ole tomaattikastiketta. Mutta hyvää on silti - tai sen takia. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi!