sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Suklaakeksitaikinatryffelit


Pahoittelut hieman sumeista kuvista, mutta oli kuulkaas melkoisen haastavaa keskittyä tällaisten herkkujen kuvaamiseen. Tähän chocolate chip cookie dough truffles -ohjeeseen törmäsin Love and olive oil -blogissa, enkä yksinkertaisesti voinut olla kokeilematta (käykää vaikka itse lukemassa blogin ylistyssanat ja katsomassa hieman näitä kuvia herkullisempia otoksia). Mielestäni moni taikina maistuu paremmalta raakana kuin paistettuna. Varsinkin kaikki keksitaikinat. Ja kaikki suklaataikinat.



Joten, no, voitte varmaan päätellä lopputuloksen. Reseptin kehittelijää lainaten:  If you could take perfection, roll it in a ball, and dip it chocolate, this would be it. On hyvin vaikeaa olla onneton kun kädessä on suklaassa kieritelty suklaakeksitaikinasta tehty pallero. Voitteko kuvitella että sellainen maistuisi joltain muulta kun mahtavalta? Niinpä.


                  

Joten tarttukaahan toimeen ja kokekaa itse näiden mahtavuus. Tässä puolitettu ja desilitramitoiksi muutettu ohje. Käyttämällä maidotonta margariinia ja suklaata sekä soija- tai mantelimaitoa saat hurmattua näillä myös vegaaniherkuttelijat.



Keksitaikinatryffelit (n. 20 kpl)

1 dl margariinia tai voita
2 dl fariinisokeria
3 dl jauhoja (vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta)
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa
n. 75 g suklaata pieniksi paloiksi pilkottuna
kuorrutukseen n. 150 g suklaata

Sekoita voi ja sokeri monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Lisää lopuksi suklaanpalat. Laita taikina jääkaappiin tai pakastimeen kovettumaan noin 30-60 minuutiksi. Muotoile siitä sitten palloja ja kieritä pallot sulatetussa suklaassa. Laita kuorrutetut pallot jääkaappiin tai pakastimeen ja anna olla siellä niin kauan että suklaa on kovettunut.



11 kommenttia:

  1. Ooh, ihanaa nyt voi ihan avoimesti nautiskella taikinaa sellaisenaan kun naamioi sen tryffeleiksi. :DD Tuntuu jotenkin barbaarimaiselta lusikoida vaivihkaa leivontakulhosta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mitäs sitä piilottelemaan taikinarakkauttaan kun sitä voi näin avoimesti ja herkullisesti osoittaa ;)

      Poista
  2. Mä en ikinä oo tykänny mistään taikinoista paitsi pipartaikinasta iha vähän, mut ben&jerrysin cookie dough -jäden jälkeen kaikki tän tyyliset vie mun kielen mennessään :D ah, näitä(kin) täytyis kokeilla!
    -E

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outo oot! No ei mut kyl sä näistä tykkäisit, kuitenkin hieman fancympi juttu kun tavallinen taikina ;)

      Poista
    2. Niin kyllä mä näistä taatusti tykkäisin! ;) samaten se resepti, jonka linkkasin sulle :)

      Poista
    3. Joo se oli kyllä mahti kans, pakko kokeilla joskus!

      Poista
  3. Oi, kun kuullostaa aikas hyvälle..Ja juu, taikinakulhon kaapiminenhan on aina se, josta tapellaan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No oli kyllä hyviä, varsinkin jos on tällainen taikinafani ;)

      Poista
  4. Sait lumottua jopa taikinakammoisen muna-allergikon. Ihan ykköspalleroita ja aiheuttavat kyllä vieläkin varsin kutkuttavia makutakaumia, koskakohan näitä sais uudelleen;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunnia kuuluu reseptin alkuperäislähteelle! Ja eiköhän me vielä joskus palata näiden pariin kun pidetään tuttuun tapaan Anonyymit keksimonsterit -iltama ;)

      Poista
    2. Otan tuon lupauksena, Ruukkusein <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!