perjantai 22. maaliskuuta 2013

Sitruunainen juustokakku


Juustokakut ovat suklaaleivonnaisten ohella toinen suosikkijuttuni (siksi innostuinkin, kun törmäsin Smitten Kitchenin brownie-paloja sisältävän juustokakun - tuota on kyllä pakko kokeilla joskus). Tällä kertaa päädyin tähän ihanaan sitruunaiseen versioon, jonka ohjeen löysin Mau!kas-blogista. Alun perin ohje on Sikke Sumarin Ruokaa rakkaudella -ohjelmasta. Jännää tässä on se, että tähän tule liivatetta ollenkaan, vaikka kyseessä onkin hyydytettävä juustokakku. Hyytyminen on ilmeisesti kondensoidun maidon ansiota. Tämä kakku on parhaimmillaan kahden päivän kuluttua valmistuksesta - maku on toki sama yhdenkin päivän jälkeen, mutta täydellinen hyytyminen vaati hieman enemmän aikaa. Ehdottomasti tätä kuitenkin voi syödä myös seuraavana päivänä, mikäli aika (tai kärsivällisyys) ei riitä pidempään odotteluun. Muuten tämä on hyvin yksinkertainen ja nopea tehdä - aineet vaan sekaisin.

Suurensin alkuperäisen ohjeen määriä, vaihdoin keksit gluteenittomiin ja jätin limetit pois, niistä kun ei ikinä tahdo löytyä torjunta-aineetonta versiota.


Ps. Blogissa on käyty jo yli 10 000 kertaa, kiitos kaikille lukijoille! Siellä liikuskelee ilmeisesti siis muitakin kuin sukulaisia ja ystäviä - kommentoikaa vaan rohkeammin ja ilmiantakaa itsenne ;)


Sitruunainen juustokakku

Pohja:
250 g keksejä (esim. gluteenittomia vaaleita keksejä tai digestive-keksejä)
75-100 g voita tai margariinia

Täyte:
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2 purkkia (yht. 800 g) kondensoitua maitoa
1 purkki (250 g) mascarponea
kolmen luomusitruunan raastettu kuori ja mehu


Tee pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla ne voisulan kanssa. Painele massa irtopohjavuoan (halkaisija 25-27 cm). Laita pohja jääkaappiin odottamaan. Sekoita täytettä varten kaikki ainekset sekaisin vatkaimella. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli, mielellään kaksikin yötä.


2 kommenttia:

  1. Voi kuinka herkulliselta ja raikkaalta näyttää, ja ilman sitä hyllyvää pintalöllöä - täydellistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullista ja raikasta olikin,ja kiva jos välillä voi jättää kakustaan pois sian jänteet aka liivatteen :D

      Poista

Kiitos kommentistasi!