maanantai 17. joulukuuta 2012

Lamaannuttavat parmesaanikeksit


Helposti unohtuu, että keksejäkin voi tehdä suolaisina. Oikeastaan nämä taisivat olla ensimmäiset tekemäni suolaiset keksit. Ja kyllä olivatkin herkullisia! Ohjeen löysin Chicling-blogista, tosin vähensin hieman jauhojen määrää, käytin voin sijaan margariinia enkä laittanut taikinaa pakastimeen kovettumaan. Olin jo tehnyt taikinan ja uuni oli lämmin, kun huomasin että taikinasta pitäisi pyöritellä pötköja ja laittaa ne pakastimeen tunniksi ja leikata sitten viipaleiksi. Varmasti olisi tullut ainakin kivemman näköisiä siten, mutta tein sitten vaan pyörittelemällä palloja ja oikein hyvin onnistui niinkin. Kannattaisi ehkä lukea ohjeet läpi ennen kuin aloittaa...


Chicling-blogissa näitä kolmen ainesosan herkkukeksejä kuvaillaan vaatimattomasti lamaannuttavan täydellisiksi. Itse en ainakaan voinut vastustaa sellaista reseptiä - votiko sinä?

Tässä oma versioni.

Parmesaanikeksit
(kaksi pellillistä, noin 40-50 kappaletta)

200 g parmesaania
300 g huoneenlämpistä voita tai margariinia
5,5 dl jauhoja (gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja)

Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta pieniä palloja ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Litistä palloja painamalla niitä kevyesti. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin, sillä keksit ovat vielä hyvin pehmeitä suoraan uunista otettuina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!