lauantai 1. joulukuuta 2012

Aprikoosi-vuohenjuustoleipä
Isäni opetukset ovat menneet perille ja suhtautumiseni hedelmien käyttöön ruuanlaitossa muuttuu vähitellen skeptisemmäksi. Mutta leipähän ei varsinaisesti ole ruokaa. Niinpä, kun kaapissamme sattui olemaan yhtä aikaa vuohenjuustoa ja kuivattuja aprikooseja, verkkokalvoilleni ilmestyi kuva vuohenjuusto-aprikoosileivästä. Idea osoittautui varsin kannattavaksi, ja tästä tuli heti yksi suosikkileivistäni vähään aikaan.

Tätä aion tehdä uudestaan. Jos suhtaudut epäilevästi hedelmien käyttöön leivässä, voit varmasti korvata aprikoosit vaikkapa aurinkokuivatuilla tomaateilla tai oliiveilla - itseasiassa voisin kokeilla sitä seuralla kerralla...
Tätä voi muutenkin helposti varioida vaihtelemalla hedelmä- ja juustolajeja. Tässä kuitenkin yksi hyväksi todettu yhdistelmä - suolainen vuohenjuusto ja makea aprikoosi maistuvat ihanalta yhdessä.


Aprikoosi-vuohenjuustoleipä (yksi vuokaleipä)

5 dl piimää  (itse laitoin 3 dl maitoa ja 2 dl maustamatonta jogurttia)
6 dl jauhoja (gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja)
1 dl Fibrex-sokerijuurikashiutaleita (jos teet vehnäjauhoista, voit jättää pois ja lisätä vähän jauhoja)
1 tl suolaa
2 tl soodaa
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
n. 10 kuivattua aprikoosia
n. 100 g vuohenjuustoa

Sekoita jauhoihin Fibrex-hiutaleet, suola ja sooda. Sekoita piimä ja jauhot. Lisää joukkoon hunaja ja öljy. Pilko aprikoosit noin kuuteen osaan ja vuohenjuusto suunnilleen samankokoisiksi paloiksi. Sekoita sattumat taikinaan tasaisesti, mutta varo ettet hajoita juustonpalasia. Paista leipä leivinpaperilla vuoratussa vuoassa 175-asteisessa uunissa noin 70 minuuttia. Leipä on parhaimmillaan jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!