lauantai 23. marraskuuta 2013

Nopea ja nopeasti koukuttava jauhoton kauraleipä



Nyt esittelen teille erikoisen ja suurenmoisen leivän, jonka aineet todennäköisesti löytyvät kotoasi juuri nyt. Tämä on erikoinen leipä siksi, että tässä on ainoastaan kaurahiutaleita, vettä, öljyä ja suolaa, ja tietenkin hieman siirappia. Mutta ei lainkaan jauhoja tai kohotusaineita. Suurenmoinen tämä on siksi, että tämä on naurettavan helppotekoista ja koukuttavan herkullista. Jos kaura olisi näyttelijä, se saisi tästä leivästä pystin - niin hyvin se tähän rooliin sopii. (Kuvauksesta sen sijaan pystiä ei varmaankaan tulisi, ellei kyseessä olisi Hämmentävimmät kännykkäkameralla otetut kuvat -kategoria.)

Leipä on koostumukseltaan pinnalta rapean rouheinen ja mukavan pureksittava, sisältä puolestaan lempeän pehmoinen. Tulette hämmästymään siitä, kuinka paljon syötte tätä ja kuinka paljon ajattelette tätä silloin, kun ette ole syömässä. Mutta onneksi uusi leipä on syöntivalmiina alle kahdessakymmenessä minuuttissa.



 Koukuttava kauraleipä (yksi pellillinen, jonka syöt yksin)

6 dl kaurahiutaleita (puhdasta kauraa, jos teet gluteenittoman version)
4 dl vettä
0,5 dl oliiviöljyä
1-2 rkl siirappia
1 tl suolaa
pinnalle halutessasi siemeniä, esimerkiksi seesamin- ja unikonsiemeniä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipellille. Voit ripottella pinnalle hieman siemeniä. Paista 250-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia, kunnes leipä on hieman ruskistunut reunoilta. Leipä on parhaimmillaan tuoreena.

25 kommenttia:

  1. Tein tätä tänään ja hyvää oli. Tosin ensi kerralla tiedän levittää taikinan koko pellin alalle, koska paksummat kohdat ovat liian puuromaisia sisältä minun makuuni ja ohuet kohdat sitä parasta :) Päälle laitoin auringonkukan siemeniä, jotka toimivat hienosti, niitä voisi varmaan laittaa taikinaankin. Myös porkkanaa ja rusinaa tai viikunaa täytyy kokeilla kunhan ehtii! Sen virheen tein, että laitoin lopun leivän kannelliseen rasiaan, jossa se meni tietysti lötköksi, ensi kerralla tiedän jättää kuivamaan :)

    VastaaPoista
  2. Epämääräiseltä näytti taikina, mutta erittäin (!!) maukasta leipää tuli :D kiitoksia tästä

    VastaaPoista
  3. Olipas hyvää, kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  4. Sain tämän Kauraleivän ohjeen tyttäreltäni :) leivästä tuli hyvää ja rapsakka, kylläkin paistoin 220 astetta ja pitempään, tuli kauniin ruskea pinta :)

    VastaaPoista
  5. Oikein hyvää leipää tuli!! Ainoa vaan, etten tainnut pitää tuotosta kuitenkaan tarpeeksi pitkään uunissa, vaikka oli tuon vartin. Laitoin sekaan muuten hieman rusinoita ja ne sopivatkin tähän leipään kuin nenä päähän :) Kiitokset ohjeesta!

    VastaaPoista
  6. Toiminee myös kaurajauhoilla? Olen yrittänyt keksiä niille hyvää reseptiä, joten täytynee kokeilla soveltaa tätä.

    VastaaPoista
  7. Tehtiin 1 annos ja syötiin neljästään samantien, huomenna pitää tehdä lisää. Todella hyvää!

    VastaaPoista
  8. Siis ny löyty herkkupersheen herkku! Tämon parasta. Heleppua ko heinän teko ja ankaran hyvää. Jourun luteenia karttahan ko vassa ei kestä mutta tämän ohojheen ko löysin ni taas on leipää tarijolla mullekki. Kiitoksia vain :)

    VastaaPoista
  9. Aluksi epäilin miltä tulee maistumaan, mutta ohhoh oli ktllä namia! Oli niin hyvää että. Laskin paistolämpötilan 225 ja annoin olla n. 25 minuuttia. Toimi hyvin ��

    VastaaPoista
  10. Olen myös hurahtanut tähän maailman helpoimpaan leipään... en voi syödä lainkaan ruista ja kaupan kauraleipiä on kyllästymiseen asti mässytetty, joten kaipasin koronarajoitusten keskelle nopeasti ja helposti leipaistavaa arkileipää. Kokeilujen kautta lempikokoonpanoksi on vakiintunut versio, jonka päälle on raastettu ohuelti juustoa ja joka heti paistamisen jälkeen on hivelty Oivariinilla. Paistoin myös vähän pidempään ja vähemmällä lämmöllä eli 225 astetta/25 min. Joka kolmas päivä tätä joutuu tekemään ;)

    VastaaPoista
  11. Hyvänmakuinen läpyskä! Tein kokeeksi pizza version laittamalla taikinan päälle puolipurkkia sinappi kurkkusalaattia,pussin kinkkusuikaleita ja päälle voimakasta punaleima emmental juustoraastetta. Ripaus pizzamaustetta valmiille lämiskälle kruunaa herkun! Kokeilkaa,tätähän on mukava vielä itse hifistellä! Namskis!

    VastaaPoista
  12. Tästä leivästä on tullut itselle vakioherkku ja yleensä ohjeen saa antaa myös vieraille jos sattuu olemaan tätä tarjolla. Tähän ei vain kyllästy koskaan. Suurkiitos ohjeen jakamisesta!

    VastaaPoista
  13. Ole tosi hyvää, kiitos reseptistä :))

    VastaaPoista
  14. Mun versiossa on siirapin sijaan pelkkää oliiviöljyä ja lisäksi juustoraastetta. Niin nopea ja helppo ja vedän sen hemmetin pellillisen yksin. Mulla uunissa myös pidempään n.20min

    VastaaPoista
  15. Todella hyvää leipää. Ja terveellistä. Itse korvaan siirapin tilkalla hunajaa.
    Onko tietoa säilyykö miten pitkään ilman pakastusta. Itse olen säilyttänyt jääkaapissa max viikko.

    VastaaPoista
  16. Yllättävän hyvää oli, niin hyvää että oli pakko tulla kirjoittamaan kommentti :D Hirveä nälkä keskellä yötä ja tämä pelasti.
    Uunista kun otin, pintaan voita sulamaan, hieman suolaa ja timjamia, nomnom. Lisäsin leivän päälle ennen uunia auringonkukan ja pellavan siemeniä, jotka upposivat taikinaan tavallaan ja toivat lisää rakennetta ja rapsakkuutta.
    Leipä kannattaa mielestäni paistaa mahdollisimman kauan kullanruskeaksi.

    VastaaPoista
  17. Tein kauraleivän ohjeen mukaisesti, mutta lisäsin pinnalle pellavansiemenrouhetta, hyvää leipää.

    VastaaPoista
  18. Käytin leipään kaurahiutaleita, missä oli mukana kauraleseitä. Rypsiöljyä (ei ollut oliiviöljyä) ja siirapin tilalle laitoin ruokalusikallisen hunajaa. Noin 250 asteessa (leivinuunissa) noin 20 min. Onpahan hyvää!

    VastaaPoista
  19. Yllättävän maistuvaa ulkonäköön nähden. Laitoin oliiviöljyn sijaan taikinaan voisulaa ja paistoin 15 minuuttia.

    VastaaPoista
  20. Vaihtoehtoisesti voi laittaa taikinan lasivuokaan kun on tehnyt puolet taikinan annosta.Lasivuoka voidellaan ja hyvää tulee.Jos lisää taikinaan makunsa mukaan sokeria niin levystä voi leikata kahvikeksejä.

    VastaaPoista
  21. No olipa hyvä löytö tämä, kun oli leipä loppu. Vehnätöntä ja hiivatonta, on pahuksen vaikea löytää muutenkin kaupoista, mutta tämä pelasti ja säästää monta euroa kk tulevaisuudessa. Kiitos tekijälle!

    VastaaPoista
  22. Riittääkö todella noin lyhyt paistoaika? Mulla kokemus, että kauraleipää pitää paistaa pitkään, ettei jää puuroksi.

    VastaaPoista
  23. Kiitos reseptistä, löysin nyt uudestaan lun etsin, hyvää on kun paistaa pinnalta ruskeaksi, itse en siirappia tai mitään hunajaa laita. Ihan hyvää tulee🙏😄

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!