sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kuohkeat pannukakut aamunkajossa*



Nyt on vatsa täynnä ja mieli keveänä - siis terveiset brunssipöydän äärestä. Kun puhutaan sunnuntaista ja brunssista, olisi suorastaan väärin olla lisäämättä joukkoon pannukakkuja. Joitakin liittoja ei vain kannata mennä sörkkimään, ja tuo on yksi niistä.





Kaipailin jälleen vegaanista ohjetta, ja hyvän sellaisen löysinkin. Pannukakut ilman kananmunaa kuulostaa vaaralliselta, mutta luottamus kasvoi Chocochili-blogin herkullisia kuvia katsellessa. En juurikaan mennyt sörkkimään ohjetta, kunhan käytännön syistä (halusin nukkua aamulla pidempään) turvotin taikinaa yön yli ja maullisista syistä (kookos) paistelin lettuset kookosöljyssä. Suosittelen muuten tuota yön yli -ratkaisua - kuinka hienoa on kävellä aamulla jääkaapille ja ottaa sieltä kulhollinen käyttövalmista pannukakkutaikinaaa, kysynpä vaan.




 Lopputuloksena oli huikean helposti kasassa pysyviä ja todella kuohkeita pannukakkuja. Nautimme näiden kanssa kermavaahtoa, vadelmahilloa ja mansikoita. Sanoinko jo, että vatsa on täynnä?




Kuohkeat pannukakut (8-10 kpl)


3 dl jauhoja (käytin puolet maissi- ja puolet riisijauhoa, myös muut käyvät)
1 tl leivinjauhetta
1-3 rkl sokeria riippuen siitä, kuinka makeaa haluat
3 dl soijamaitoa
1 rkl rypsi- tai kookosöljyä

Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon maito ja öljy. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja anna turvota vähintään 10 minuuttia (pidempi turvotusaika tekee paistamisesta lasten leikkiä). Paista öljyssä molemmin puolin ruskeiksi ja nautiskele hyvällä mielellä haluamiesi lisukkeiden kanssa.





* Runollisista syistä johtuen otin oikeudekseni laskea kello kahden valon aamunkajoksi.

4 kommenttia:

  1. En ole vieläkään IKINÄ miatsnaut tällaisia "amerikkalaisia" pannukakkuja! Ihan vain uunissa paistettua. Pitäs tilata sulta seuraavalla kyläilyllä ;)

    VastaaPoista
  2. Nam nam nam nam nam nam nam nam oi oi oli hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos kiitos kiitos, tulethan pian taas pannukakulle!

      Poista

Kiitos kommentistasi!