torstai 4. heinäkuuta 2013

Oliivi-timjamiskonssit




Ennen kuin jatketaan makeiden herkkujen parissa, tarjoan tähän väliin teille herkullisen suolapalan. Oliivi-timjamiskonsseja, olkaa hyvät. Hyviä olivat nämäkin. Koostumus oli ihanan pehmoinen ja mehevä, niin kuin skonsissa kuuluukin olla. Ja oliivit ja timjami nyt on aina hyvä lisä kaikkeen. Söimme näitä (tai nämä) kotitekoisen peston(kaltaisen valmisteen) sekä hummuksen kanssa. Liitän oheen myös tuon kehittelemäni pestotahnan ohjeen. Se kun oli oikein hyvää ja täyteläistä, vaikkei siinä ollutkaan parmesaania - kaikkea sitä näkee.

Skonssien ohje on mukailtu Maku-sivuston ohjeesta.


Timjami-oliiviskonssit (n. 15 kpl)

4 dl jauhoja (gluteenittomia tai vehnäjauhoja)
1 rkl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
75 g maidotonta margariinia (tai tavallista)
1 dl soijajogurttia (tai tavallista maustamatonta jogurttia)
noin 3 rkl silputtua tuoretta timjamia
hyviä oliiveja (=ei mustia, mielelllään kivellisiä joista poistat kivet itse) pilkottuna, 3-6 rkl riippuen siitä kuinka oliivisia skonsseja haluat

Sekoita kuivat aineet. Lisää sekaan kuutioitu margariini ja nypi taikina tasaiseksi. Sekoita sekaan jogurtti, timjami ja oliivit. Laita taikinaa lusikalla pellille keoiksi, tai jos sinulla ei ole yhtä kiire saada valmiita skonsseja kuin minulla, niin kauli taikinasta levy ja ota siitä muotilla - esimerkiksi juomalasilla - tasaisia ja kauniita paloja. Paista 225-asteisessa uunissa noin 12-15 minuuttia. Skonssit ovat valmiita, kun ne ovat pohjasta hieman ruskettuneita.





Täyteläinen pesto

1 dl cashew-pähkinöitä (voit käyttä myös pinjansiemeniä)
1 avokado
2 ruukkua basilikaa
2-3 rkl oliiviöljyä
puolikkaan sitruunan mehu
suolaa
pippuria

Laita kaikki aineet tehosekoittimeen ja ajele tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria ja/tai sitruunamehua. En itse mitannut aineita eikä se tällaisissa tahnoissa olekaan kovin tärkeää - laita sen verran kuin tuntuu hyvältä. Basilikan määrä en kuitenkaan suosittele ainakaan vähentämään.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!