tiistai 11. kesäkuuta 2013

Erään kesäillan mainiot pizzat


Jep, kännykkäkamerakuva. Pahoittelut siitä. Kamerani usb-kaapeli on mystisesti kadoksissa, joten en voinut tulla jakamaan alkuperäisen suunnitelmani mukaisesti brownie-reseptiä (palaan siihen heti kun kaapeli löytyy). Sen sijaan kaivelin arkistojen kätköistä tämän muutaman viikon takaisen pizzakuvan. Näiden pizzojen muistelu tuo veden kielelle ja kaipuun mielelle, sen verran harmoniset makuyhdistelmät näissä oli.

Toisen pizzan päätähtiä ovat bataatti ja feta, toisen taas halloumi ja paprika. Kun nämä makuparit täydentyvät vielä muilla mahtavilla jutuilla, tulos on huikean hyvä. Yritimme kuumeisesti pohtia, kumpi näistä oli parempaa, mutta tuloksetta - kumman tahansa olisi valinnut, olisi tullut paha mieli toisen pizzan puolesta.



Gluteeniton pizzataikina (kaksi pizzaa)

5 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
2 dl vettä
n. 5 rkl oliiviöjyä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja jaa taikina kahteen osaan.


Bataatti-fetapizza


puolet yllä olevasta pizzataikinasta
tomaattikastiketta
1/4 keskikokoisesta bataatista
100 g laadukasta fetaa
muutama aurinkokuivattu tomaatti pilkottuna
muutama rosmariinin oksa
2-3 rkl pinjansiemeniä (jos haluat hifistellä, voit paahtaa siemenet)
mozzarellaraastetta (niin paljon kuin kehtaat laittaa)

Muotoile taikinasta pizza kostutetuin käsin tai kaulimella (jos teet suorakaiteen muotoisen pizzan, voit paistaa kaksi pizzaa yhdellä pellillä). Levitä pizzapohjan päälle ohuesti tomaattikastiketta ja ripottele päälle mozzarellaraastetta. Tee raa'asta, kuoritusta bataatista ohuita siivuja ja asettele ne ja kaikki muut täytteet pohjan päälle. Ripottele lopuksi pinnalle vielä hieman mozzarellaraastetta. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Halloumi-paprikapizza


toinen puoli pizzataikinasta
tomaattikastiketta
puolikas punasipuli
puoli pakettia halloumia
yksi punainen suippopaprika tai tavallinen paprika
mozzarellaraastetta

Muotoile taikinasta pizzapohja. Laita sen päälle tomaattikastiketta ja mozzarellaraastetta. Lisää sipulirenkaat, pilkottu halloumi ja suikaloitu paprika. Lisää päälle vielä hieman mozzarellaa.





2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!