tiistai 5. helmikuuta 2013

Mozzarellamuffinssit


Runebergintorttujen sijaan saatte nyt mozzarellatorttuja, joita tänään leivoin. Suolaiset muffinssit ovat siitä kivoja, että matka ajatuksesta valmiisiin muffinsseihin on useimmiten noin puolen tunnin mittainen -  ne siis valmistuvat erittäin nopeasti ja lähes mistä tahansa aineksista.



Tällä kertaa taikinan sekaan upposi mozzarellaa, kapriksia ja yrttejä. Tutkimusteni mukaan kaprikset eivät ole kaikkien suosiossa, ja ne voi toki jättää pois jos siltä tuntuu. Itselläni näyttäisi olevan kummallinen taipumus fanittaa vakaasti kaikkia mielipiteitä jakavia ruokia ja mausteita.



Näistä tuli oikein kuohkeita ja maukkaita, eikä aikaa kulunut paistamisen lisäksi kuin viitisen minuuttia ainesten sekoitteluun. Muffinssit ovat parhaimmillaan saman päivän aikana, ja jäljelle jäävät kannattaa pakastaa vaikkapa tulevia aamiaistuokioita silmällä pitäen.

Yrttiset mozzarellamuffinssit (10-12 kpl)

5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl maitoa
2 munaa
1/2 dl oliiviöljyä
yksi mozzarellapallo (125 g) pieneksi paloiteltuna
1-2 rkl kapriksia silputtuna
n. 2 tl kuivattuja tai 2 rkl tuoreita yrttejä (esimerkiksi basilikaa, timjamia, rosmariinia)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, munat ja öljy. Sekoita taikinaan pilkottu mozzarella, kaprikset ja haluamasi yrtit. Lusikoi taikina muffinssivuokiin (muffinssit pysyvät paremmin muodossa, jos asetat paperivuoat silikonisen muffinsivuoan syvennyksiin). Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.


5 kommenttia:

  1. Tosi erityishienoja kuvia tässä, varsinkin toi kuva 2 henkii oikein makujen harmoniaa. Tässä huomataan pienet makumieltymys- ja leivontataitoeromme, olisin itse voinut korvata kapriksen reilulla halloumiviipaleella ja tuplata mozzarellan määrän - ai liikaa juustoa? Anteeksi, en puhu hannapartasta.. Mutta pääpointti oli että mehevän ja maukkaan näköistä, kuten tavallista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuli kyllä kivempia kuvia kun oli kerrankin valoisaa kun näitä kuvailin :)

      Poista
  2. En ole koskaan kokeillut suolasia muffinsseja, ja on pitänyt ja pitänyt.. Itse en ymmärrä kapriksen päälle, mutta muuten kuullostaa hyvälle!

    VastaaPoista
  3. Kaprikset, ah!
    Nämä muffinssit - ihania!

    Kotitestiryhmäläinen

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!