sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Blogin avausresepti: mangobrownies



Nyt päästiin asiaan. Ajattelin, että ensimmäisen reseptin on hyvä olla sellainen, joka pönkittää vasta-aloittaneen leivontabloggaajan itsetuntoa ja uskottavuutta. Ja kas, pienen pohdinnan jälkeen kehiin astui brownie.




Halusin kuitenkin kokeilla jotain hieman erilaista, ja niinpä päädyin näihin mangobrownieseihin. Resepti sai inspiraation uudesta mangotuorejuustosta, jota käytin marmorointitaikinaan. Lisäksi tarjosin tämän kanssa soseutettua mangoa.



Lopputulos oli ihanan suklainen brownie, jossa oli vieno mangon maku raikastamassa ja tuomassa pientä särmää. Soseutettu mango sopi hyvin kastikkeksi (eikä kermavaahtokaan makua pahentanut...). Suosittelen kokeilemaan näitä!


Mangobrownies

Browniepohja:

4,5 dl sokeria
250 g voita
4 munaa
1,5 dl kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
3 dl jauhoja (käytin 2 dl gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl perunajauhoja, myös vehnäjauhot käy)
200 g tummaa suklaata mukavan kokoisina paloina

Marmorointi:

1 rasia mangotuorejuustoa
1 muna
1 rkl sokeria
1 rkl jauhoja

Sulata voi ja lisää sekaan loput brownie-aineet (ei siis tarvitse vatkaka!). Kaada taikina voideltuun vuokaan (n. 20 cm x 30 cm). Tee marmoirointitaikina sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada massa brownietaikinan päälle ja vetele veitsellä pintaan marmorikuvio.

Paista 175 asteessa noin 25-30 minuuttia. Taikina saa vielä jäädä keskeltä hytkyväksi. Anna mielellään jäähtyä ja kiinteytyä ennen tarjoilua. Tarjoile halutessasi soseutetun mangon ja kermavaahdon kanssa.








6 kommenttia:

  1. Moi! Ja tervetuloa koukuttavaan blogimaailmaan :) Linkitän blogisi tuonne sivuilleni, niin löydän sen jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia, huomaan jo nyt että tämä on koukuttavaa puuhaa! :)

    VastaaPoista
  3. kuulostaa todella hyvältä reseptiltä tuo mangon ja suklaan yhdistelmä. :) taidan toimia samoin kuin suvi ja laittaa blogisi tuonne sivuilleni. :)

    http://kolinaakeittiossa.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se tosiaan oli, ollaan syöty ahkerasti neljä päivää putkeen ja maku vaan paranee. :) Minä voin kans linkata sun blogin, kävin kurkkaamassa ja kivalta näyttää!

      Poista
  4. Noilla aineksilla brownien täytyy olla hyvää! Meiltä päin ei löydy mangotuorejuustoa, joten voisiko homman hoitaa mangomurskalla ja maustamattomalla tuorejuustolla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä yksi herkullisimmista brownieista joita olen tehnyt! Varmasti onnistuu sekoittamalla maustamattomaan tuorejuustoon vähän mangososetta. Tai sitten voi käyttää ihan vaan maustamatonta (jolloin sokeria täytynee vähän lisätä) ja antaa mangokastikkeen hoitaa mangon maku.:)

      Poista

Kiitos kommentistasi!