perjantai 22. helmikuuta 2013

Mehevät suklaamuffinssit


Ihanan suklaisia muffinsseja herkullisella kuorrutuksella... Ei kyllä uskoisi että nämä ovat sekä vegaanisia että gluteenittomia, sen verran kuohkeita ja meheviä näistä tuli. Suklaista taikinaa, seassa suklaarouhetta ja päällä suklaakuorrutetta - eihän sellainen mitenkään voi olla pahaa.


Kananmunaton leivonta on yllättävän yksinkertaista ja lopputulos on hyvin samanlainen kuin munaa sisältävissäItse en ainakaan esimerkiksi muffinssien kohdalla edes huomaa eroa. Mikäli sinulla ei ole motivaatiota tehdä näistä myös maidottomia, voit toki käyttää soijamaidon tilalla tavallista maitoa ja suklaana maitoa sisältävää suklaata.

Nämä säilyvät jääkaapissa monta päivää kuivahtamatta (jos säilyvät...) ja ovat melkein parempia, kun ovat saaneet olla kylmässä yön yli.

Eri asia on sitten malttaako sitä odottaa.


Vegaaniset suklaamuffinssit (12 kpl)

4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
2,5 dl sokeria
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
100 g maidotonta tummaa suklaata rouhittuna
3 dl soijamaitoa
1 dl rypsiöljyä

Kuorrute:
1 dl vegaanista margariinia
5 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
3-4 rkl soijamaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sekaan suklaarouhe, soijamaito ja rypsiöljy. Kaada taikinaa muffinssivuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tee kuorrute sekoittamalla kaikki aineet tasaiseksi keskenään. Levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle.





10 kommenttia:

  1. Onpa mehevän näköisiä! Minäkin leivoin tänään ilman kananmunaa, kun iski äkillinen tarve pikkuleiville. Mun blogissa on sinulle haaste, käy kurkkaamassa :)

    VastaaPoista
  2. Oi, minä rakastan suklaamuffinsseja! Yksi asiakkaani kuuli tämän kerran, ja on sen jälkeen tuonut monta kertaa minulle suklaamuffinssin :D Mutta ei ne koskaan näytä näin hyvälle! (Ostaa joltain kioskilta)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anna seuraavan kerran linkki tähän reseptiin ja katso mitä tapahtuu ;)

      Poista
  3. Jotenkin epäilen, ettei tuo nainen ole leipoja-tyyppiä :o)

    VastaaPoista
  4. No on kyl ainaki nimensä mukaan mehevän näköisiä! Itse en oo viel kokeillu noita mut ehdottomasti joku päivä kokeilen...on niin suklaisen ja täyteläisen näkösiä:)

    VastaaPoista
  5. Nämäkin niin herkun näköisiä! hyvä rekvisiittakin, toivottavasti on ollut hyvä myös käytössä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja todellakin, käytän sitä aina kun leivon :)

      Poista
  6. Todella hyviä tulee. Mulla on kananmuna allerginen parikymppinen poika ja miniällä on keliakia. Kaikki tykkää näistä ��

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!