Jostain syystä olen aina kuvitellut, että sinapin tekeminen olisi jotenkin hankalaa ja monimutkaista; että sinappijauhetta myytäisiin vain kilon pakkauksissa ja sekaan täytyy heittää vähintään yhtä apteekista haettavaa ainetta. Homma paljastui kuitenkin todella helpoksi ja maku on aivan eri luokkaa kuin kaupan sinapeissa. Sinappia on kivaa tehdä omaksi iloksi tai pikku lahjaksi. Sinappia voi maustaa oman maun mukaan esimerkiksi konjakilla tai hunajalla. Kokeile ja ihastu!
Kotitekoinen sinappi (kaksi pientä purkkia)
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa maun mukaan
(2 tl konjakkia/rommia/hunajaa tms.)
Laita kattilaan sinappijauhe, sokeri, kerma ja valkoviinietikka. Keittele miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja mahdolliset muut mausteet. Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin. Sinappi säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
Kotitekoinen sinappi (kaksi pientä purkkia)
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 tl valkoviinietikkaa
suolaa maun mukaan
(2 tl konjakkia/rommia/hunajaa tms.)
Laita kattilaan sinappijauhe, sokeri, kerma ja valkoviinietikka. Keittele miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää suola ja mahdolliset muut mausteet. Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin. Sinappi säilyy jääkaapissa noin kuukauden.
Tämähän voisi onnistua tumpeloltakin, kaikkea vaan 2 yksikköä ja hyvää tulee.
VastaaPoistaVarmasti onnistuu ja hyvää tulee. :)
PoistaJuu, kun muistaa tarkistaa nuo sekoitus-suhteet aloittaessa, ettei käy uten äidin kaverille, joka ei saanut muka äidin ohjeella tekemäänsä sinappia ulos kattilasta ja puulastakin taisi melkein katketa :D
VastaaPoistaHeh, no ainakin tuli varmaan tarpeeksi vahvaa. ;)
Poista